Bezborodovs: zemu klanos latviešiem, KF kravas no Latvijas aizies prom vienā rāvienā

© Foto : pixabayГрузовой порт в Риге
Грузовой порт в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas, ko dara Latvijas valdība, nav nekāda ostu pārņemšana savā kontrolē, tā ir ostu sagrābšana, uzskata InfraNews ģenerāldirektors Aleksejs Bezborodovs.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. "Dziļa pateicība latviešiem no Krievijas Transporta ministrijas. Kravu plūsmu, īpaši konteineru kravu pārvešanas KPI no Latvijas uz Krieviju tiks izpildīts vienā rāvienā," – tā situāciju ar ASV Finanšu ministrijas sankciju ieviešanu pret Ventspils ostas valdi un tālāko Latvijas valdības lēmumu pārņemt savā kontrolē divas lielākās ostas komentēja InfraNews ģenerāldirektors Aleksejs Bezborodovs.

Šonedēļ kļuva zināms, ka ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstos iekļauts Ventspils mēru Aivaru Lembergs un četri ar viņu saistītie uzņēmumi: Ventspils brīvosta, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa Attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija.

Vakar valdība informēja par nodomu pārņemt savā ziņā kontroli pār Ventspils un Rīgas ostām. Satiksmes ministrija sagatavojusi grozījumus Ostu likumā.

Ne "pārņemšana", bet "sagrābšana"

"Kopā ar ieinteresētajām personām un vienkārši Latvijas pasu un uzturēšanās atļauju īpašniekiem pārsteigti vērojam ostu sagrābšanas ellīti. Malači. Idiotisma kalngali – vārdus "atņemt" un "nacionalizēt" pārtulkot kā "pārņemt", situāciju komentēja aģentūrā InfraNews.

Pēc A.Bezborodova domām, tagad no Latvijas ostām pazudīs pat konteineru plūsmas.

"Dziļa pateicība latviešiem no Krievijas Transporta ministrijas. Kravu plūsmu, īpaši konteineru kravu pārvešanas KPI no Latvijas uz Krieviju tiks izpildīts vienā rāvienā. Un pat es pievienošos. Tagad pazudīs pat konteineru plūsmas. Neviens rēķinu "taisītājs" un pārējie kontrabandas dzenātāji negrib nokļūt ASV Finanšu ministrijas redzeslokā. Tas taču ir uz visiem laikiem. Tagad pat Jūrmalā zelta karti nepavicināsi!" viņš uzrakstīja savā lapā Facebook.

Ugunsgrēka dzēšana

Latvijas valdības plāni pārņemt savā kontrolē divas lielākās ostas valstī ir saistītas ar "ugunsgrēka dzēšanu, nevis ilgtermiņa stratēģiju", teikca Latvcijas Loģistikas asociācijas valdes priekšsēdētājs Normunds Krūmiņš, komentējot situāciju. Pēc viņa vārdiem, patlaban neviens neņemsies spriest, pie kā novedīs tāds lēmums, jautājums ir par to, kādu ostu attīstības ilgtermiņa stratēģiju piedāvās valdība un vai tā vispār ir, vēsta Jauns.lv.

Viņš atgādināja, ka visas iepriekšējās valdības diskutēja par nepieciešamību mainīt ostu pārvaldes modeli, taču līdz darbiem nenonāca.

Vienlaikus Krūmiņš uzsvēra, ka valsts jau patlaban piedalās Rīgas un Ventspils ostu pārvaldē, tāpēc pirms ziņām par konkrētām nostādnēm un lēmumu īstenošanas nav pamata gaidīt izmaiņas ostu darbā.

Ziņu lente
0