Politika

Urbanovičs: Rīgas domes atlaišanas iemesli nāk no tukša gaisa

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs nosauca Rīgas domes atlaišanas iemeslus par "izdomātiem un nepamatotiem".

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce paziņoja, ka nolēmis iniciēt Rīgas domes atlaišanu tās nespējas pārvaldīt atkritumu apsaimniekošanu dēļ. Pašvaldību likumā ir noteiktas vairāk nekā 20 pašvaldību autonomo funkciju, un viena no tām ir komunālo pakalpojumu nodrošināšana, tostarp arī atkritumu izvešana. Autonomo funkciju neizpilde ir viens no četriem iespējamiem iemesliem pašvaldības atlaišanai.

Partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs Sputnik Latvija intervijā nosauca Rīgas domes atlaišanas iemeslus par "izdomātiem un nepamatotiem".

"Atkritumu kauju epopeju iesāka nevis Rīgas dome, bet gan valdības struktūra, kas saucas Konkurences padome un kura apturēja pašvaldības plānus šīs jomas sakārtošanai. Īpašo stāvokli šajā sakarā arī nav ieviesuši rīdzinieki, bet gan Pūces ministrija. Tādēļ, ja kāds arī būtu jāsoda par notiekošo, tad tam ir jābūt valdībai," paziņoja Urbanovičs.

Pēc viņa sacītā, Rīgas domes atlaišanas iemesli netiek kvalificēti atbilstoši likumam, kurš ļautu ministram šādi rīkoties, – tie vienkārši ir paņemti no tukša gaisa.

Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
Politika
Koalīcija atbalstīs Rīgas domes atlaišanu

"Taču tas vienalga notiks, jo esošā valdība un parlamenta koalīcija īpaši necepas par likuma gara un burta ievērošanu. Tas ir apkaunojums visas valsts, pasaules mērogā, un to nav tik viegli izmazgāt… Esošā prezidenta vadības laikā visiem rīdziniekiem kļūs skaidrs, ka likuma spēka Latvijā nav – spēks ir tam, kas ar melīgiem solījumiem pērk balsis un pēc tam rada haosu," nobeigumā sacīja Urbanovičs.

Domes atlaišanas lēmuma projektu sākumā izskatīs Ministru kabinets un pēc tam Saeima. Dome tiks uzskatīta par atlaistu kopš Saeimas balsojuma brīža. Saeima pēc valdības piedāvājuma norīko pagaidu administrāciju.

Ziņu lente
0