"Vairs nespēj apstāties". Eksperts par ASV "vīzu kara" turpinājumu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание посольства США в Москве
Здание посольства США в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV varasiestādes atteikušās izsniegt vīzas Krievijas Federālās kases delegācijas locekļiem un Ārlietu ministrijas departamenta vadītājam. Eksperts Dmitrijs Soloņņikovs radio Sputnik ēterā pastāstīja, ko, pēc viņa domām, vēlas panākt Vašingtona.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. ASV atkal atteikušās izsniegt vīzas Krievijas amatpersonām. Šoreiz – Krievijas Federālās kases delegācijas locekļiem un Ārlietu ministrijas departamenta darbam ar ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem vadītājam Oļegam Maļginovam, vēsta RIA Novosti.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM: ASV atteikušās izsniegt vīzas Krievijas diplomātiem.

Federālās kases delegācija plānoja 3. decembrī ierasties Vašingtonā ar mērķi piedalīties Starptautiskā auditoru profesijas regulēšanas institūta konferencē. Savukārt ĀM darbinieks plānoja apmeklēt Jaunatnes forumu Ņujorkā 28.-29.novembrī.

Krievijas vēstniecība Vašingtonā atzīmēja, ka ASV konsekventi ierobežo Krievijas oficiālo amatpersonu vizītes un kaitē svarīgām pārrunām.

Iepriekš ASV neizsniedza vīzas 18 Krievijas delegācijas locekļiem, kuri gatavojās piedalīties ANO Ģenerālasamblejas sesijā Ņujorkā. Maskava paziņoja, ka Vašingtona sākusi "vīzu karu".

Mūsdienu valsts attīstības institūta direktors Dmitrijs Soloņņikovs radio Sputnik ēterā komentēja situāciju, atzīmējot Vašingtonas vēlmi vērst spiedienu pret Maskavu.

"Protams, Krievijai jāpiedalās starptautiskās konferencēs, kas apspriež svarīgu jautājumu – kā kontrolēt pasaules kapitālu kustību. Taču Krieviju "izmet" no šī formāta. ASV ir tāda iespēja, tās pieradušas vadīt procesus pasaulē un nespēj apstāties. Visi tur apgalvo, ka vēlas kontaktus ar Krieviju, taču ar amerikāņu noteikumiem – tiklīdz Krievija atzīs ASV hegemoniju un piekritīs visiem izvirzītajiem noteikumiem, ar to nekavējoties būs teicami kontakti..." paskaidroja Dmitrijs Soloņņikovs.
Ziņu lente
0