Nesiet sveces pie Brīvības pieminekļa: Latvija piemin masu slepkavības upurus Rumbulā

© Sputnik / Sergey MelkonovВизит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге
Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un atnākt šodien pie Brīvības pieminekļa Rīgā ar svecēm par piemiņas zīmi 25 tūkstošiem upuru, kurus pirms 78 gadiem Rumbulas mežā nogalināja nacisti.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Ir pagājuši jau 78 gadi kopš šī baisā notikuma, kad 1941. gada 30. novembrī un 8. decembrī nacistu okupētajā Rīgā, Rumbulas mežā, tika nogalināti desmitiem tūkstošu Rīgas geto gūstekņu un ebreju, kurus deportēja uz Latviju no Vācijas. Sestdien, 30. novembrī, visus nevienaldzīgos aicina atnākt pie Brīvības pieminekļa Rīgā, lai pagodinātu šīs baisās traģēdijas upuru piemiņu, vēsta Tvnet.lv.

Pilsoņu iniciatīvas "Rumbula – 78. Mēs atceramie, mums sāp" ietvaros tās organizatori lūdz vakarā no plkst. 18:00 līdz 22:00 atnākt pie Brīvības pieminekļa, lai iededzinātu sveces piemiņai par 25 tūkstošiem nacistu nogalināto Latvijas pilsoņu. Tāpat iniciatīvas organizatori lūdz nest sveces ar vāku, lai tās vējā nenodziest.

​Viena no akcijas iniciatoriem Lolita Tomsone norādīja, ka šāda akcija pie Brīvības pieminekļa notiek jau ceturto gadu pēc kārtas. Viņa uzsvēra, ka pie Brīvības pieminekļa nav dzirdamas runas, nav izliktas oficiālas fotogrāfijas.

"Mēs vienkārši klusi izliekam sveču takas, lai pieminētu 25 000 zaudētās dvēseles – mūsu līdzpilsoņus – un lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos. Tas ir Latvijas, ne tikai ebreju kopienas stāsts," uzsvēra Tomsone.

Ziņu lente
0