Ārstu biedrības vadītāja: aicinām deputātus uz viktorīnu

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста медиков у здания Сейма.
Акция протеста медиков у здания Сейма. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķi grasās uzaicināt politiķus uz "viktorīnu", lai noskaidrotu, cik labu viņi ir izpētījuši viņu pašu apstiprināto 2020. gada budžetu.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Pēc kārtējās akcijas sarīkošanas pie Saeimas Latvijas mediķi grasās turpināt protestus pret valsts politiku veselības aprūpes nozarē, paziņoja Latvijas Ārstu biedrības vadītāja Ilze Aizsilniece radio Baltkom ēterā.

Latvijas mediķi ceturtdien pie Saeimas ēkas Vecrīgā sarīkoja otro protesta akciju. Protestu iemesls – nepietiekamais finansējums mediķu algu palielinājumam 2020. gada budžetā. Likumā paredzēto 120 miljonu eiro vietā šiem mērķiem piešķirti vien 60 miljoni eiro.

Aizsilniece apgalvo, ka protesta akcijā piedalījās krietni vairāk nekā 500 cilvēki, par kuriem ziņoja Valsts policija.

"Arodbiedrības reģistrēja krietni vairāk cilvēku – 1500. Mūsu noteikti bija vairāk, nekā 500. Mazāk, protams, nekā pirms trim nedēļām, taču es tomēr uzskatu, ka akcija aizritējusi veiksmīgi," pateica Aizsilniece.

Pēc viņas sacītā, tagad mediķi grasās uzaicināt politiķus uz "viktorīnu", lai noskaidrotu, cik labi viņi ir izpētījuši viņu pašu pieņemto budžetu 2020. gadam.

Vairāk nekā tūkstotis mediķu piedalījās protesta akcijā Rīgā - Sputnik Latvija
Video
Vairāk nekā tūkstotis mediķu piedalījās protesta akcijā Rīgā

"Tās nav beigas, tas ir tikai sākums. Mēs turpināsim piketus, savukārt 11. decembrī aicinām visus Saeimas deputātus uz viktorīnu par nākamā gada budžetu. Viņi vispār nav izlasījuši šo dokumentu, un mēs gribam uzaicināt viņus plkst. 17:00 – gan valdību, gan deputātus," pateica Aizsilniece.

Tāpat viņa paskaidroja, kādēļ mediķi nolēma iesniegt Centrālajai vēlēšanu komisijai savu iniciatīvu par referenduma rīkošanu par 13. Saeimas atlaišanu, neraugoties uz to, ka spēkā esošo petīciju jau ir parakstījuši gandrīz 40 tūkstoši iedzīvotāju.

"Pirmkārt, mēs vēlamies, lai būtu tieši mūsu pieteikums. Tās divas organizācijas, kuras jau ir iesniegušas, var atcelt savas petīcijas, bet mēs gribam būt par 100% pārliecināti, ka iniciatīva paliks. Es domāju, ka tās visas tiks apvienotas," nobeigumā sacīja Aizsilniece.

Ziņu lente
0