Kas zināms par masveida kadru samazināšanu uzņēmumā "Dzintars"

© Sputnik / Sergey MelkonovМагазин парфюмерии и косметики Dzintars
Магазин парфюмерии и косметики Dzintars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par maksātnespējīgu atzītajā kosmētikas ražošanas uzņēmumā "Dzintars" strādā simtiem cilvēku. Vai viņi paliks bez darba?

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Novembrī kļuva zināms, ka Rīgas Pārdaugavas tiesa pasludinājusi par maksātnespējīgu kosmētikas ražotāju AS "Dzintars" – uzņēmumu ar ilggadēju pieredzi, kas sekmīgi strādājis jau padomju laikā.

Ziņots, ka pie šāda rezultāta novedusi virkne faktoru. Uzņēmuma galvenais kreditors bija Valsts ieņēmumu dienests, kas nepiekrita izmaiņām uzņēmuma tiesiskās aizsardzības pasākumu plānā šī gada septembrī. Uzņēmums nav iemaksājis kārtējo nodokļu maksājumu, kā rezultātā parāds palielinājās līdz 2,59 miljoniem eiro. Savukārt kopējā parādu un nodokļu parādu summa sastāda 6,8 miljonus eiro.

Магазин парфюмерии и косметики Dzintars - Sputnik Latvija
Stāsta beigas? "Dzintaru" pasludināja par maksātnespējīgu

Vienlaikus tika pārtraukts tiesiskās aizsardzības jautājums, jo "Dzintars" vairāk nekā 30 dienas neizpildīja tiesiskās aizsardzības procesa ietvaros ar kreditoriem saskaņoto pasākumu plānu.

Portāls Tvnet.lv informēja, ka 2018.gadā uzņēmumā "Dzintars" strādāja 316 darbinieki – par to liecina Firmas.lv dati. Kas tagad notiks ar Latvijas kosmētikas ražotāja darbiniekiem? Pagaidām tas nav zināms precīzi.

Pagaidām "Dzintars" nav ziņojis par darbinieku masveida atlaišanu, informēja Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

Pastāv iespēja, ka nebūs vajadzības atlaist darbiniekus, jo iepriekš kļuva zināms, ka kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" beneficiārs Iļja Gerčikovs jau nodibinājis jaunu uzņēmumu – SIA "Dzintars Beauty" ar pamatkapitālu 2 800 eiro apmērā.

"Dzintars" valdes locekle Dagnija Maike apliecināja, ka "Dzintars" nepazudīs, jo zīmols, prečzīmes un visi patenti kā nemateriālais īpašums pieder uzņēmuma patiesajam labuma guvējam Iļjam Gerčikovam.

Ziņu lente
0