Valdība jauna, bet problēmas vecās: iedzīvotāji nav apmierināti ar nodokļu izlietošanu

© Sputnik / Андрей ТатарчукАкция протеста медиков у здания Сейма в Риге
Акция протеста медиков у здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējā gada laikā Latvijā nomainījusies gan valdība, gan Saeima, taču mainījies arī iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka nodokļi izlietoti pareizi.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Nopietni atjaunojusies gan Saeima, gan valdošā koalīcija, taču pēdējā gada laikā būtiski pieaudzis cilvēku skaits, kuri negatīvi vērtē budžeta sadalījumu. Par to liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

Портфель с бюджетом Латвии на 2019 год - Sputnik Latvija
Budžeta pieņemšanas procesā deputāti pārkāpuši astoņus likumus

Tās rezultātus savā lapā Twitter publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Jautājumā par to, vai Latvijā tiek pareizi izlietoti iekasētie nodokļi, kopš pagājušā gada īpaša progresa nav," konstatēja Kaktiņš.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, no 15% līdz 14% sarucis iedzīvotāju skaits, kuri pozitīvi vērtēja budžeta sadali. Savukārt no 74% līdz 75% pieaudzis respondentu skaits, kuri pilnībā vai daļēji nepiekrīt apgalvojumam, ka nodokļi izlietoti pareizi.

"Taču jāievēro, ka tagad mums ir gan jauna Saeima, gan valdība," Kaktiņš piebilda.

Ceturtdien, 14. novembrī, pēc divas dienas ilgām debatēm Saeima pieņēma 2020. gada budžetu. valdošās koalīcijas partijas ierobežoja uzstāšanās laiku debatēs līdz vienai minūtei, tāpēc opozīcija protestēja – tā bija spiesta pamest sēžu zāli un balsošanā nepiedalījās.

Ziņu lente
0