VID sekos arī no gaisa: dienesta rīcībā nonāks drons

© Bezvests.lvДрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса
Дрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VID atklāja, ka šāds kontroles veids Latvijā līdz šim nav izmantots, tāpēc patlaban plānots iegādāties tikai vienu aparātu.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) iegādāsies bezpilota lidaparātu dienesta muitas pārvaldes funkciju izpildei, vēsta Tvnet.lv. Ziņots, ka pieteikumi tiks pieņemti līdz 27.novembrim. Līgums ar iepirkuma uzvarētāju tiks slēgts uz 24 mēnešiem.

Lidaparātu plānots izmantot, piemēram, ostas akvatorijā un kontrolētajos rajonos, lai palielinātu kuģu degvielas uzpildes procesa kontroles efektivitāti, kā arī saīsinātu muitas kontrolei veltīto laiku.

Šī kontroles paņēmiena pārbaudes nolūkiem vispirms tiks iegādāts tikai viens aparāts, kas izmaksās aptuveni 90 500 eiro.

Līdzekļi tiks pieprasīti no Eiropas krāpniecības apkarošanas programmas Hercule III finansiālā atbalsta.

Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
VID atklāja vietas, kur jāiepērkas, lai noteikti laimētu čeku loterijā

Līguma summā iekļautas visas ar aparāta pirkumu, piegādi, neatbilstības novēršanu, garantiju, nodokļiem, apmācībām utt. saistītās summas.

Ārpusgarantijas remontam paredzēta summa 3 tūkstošu eiro apmērā visā periodā.

Iepriekš vēstīts, ka mazā un vidējā biznesa pārstāvji Latvijā ir pārliecināti: VID ir atbildīgs par lielākās daļas uzņēmumu likvidāciju valstī – iestādes agresīvās darbības dēļ ik dienas tiek slēgti desmitiem strādājošu uzņēmumu.

Spriežot pēc dažādām uzņēmumu aptaujām, liela daļa likvidēto kompāniju bija "dzīvas", nevis "čaulas" uzņēmumi, un slēgt durvis tās piespieda biznesa attīstībai nelabvēlīgā vide. Uzņēmēji visvairāk ir neapmierināti ar VID un tā vadītājas Ievas Jaunzemes darbu.

Pēdējā laikā patiešām izteikta virkne pretenziju par VID darbību: notikušas kratīšanas valsts katoļu baznīcās, internet bija publicēts Jaunzemes slepenais rīkojums ierakstīt VID sarunas ar klientiem audita laikā.

Ziņu lente
0