Video

Latvijā saasināšanās – naudas nav, bet jūs turieties: Lindermans par pata situāciju valstī

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai Latvijas vadībai izdosies atteikties no "okupācijas" idejas un aizsardzības valsts labklājības dēļ? Saeimas liktenis karājas mata galā, vai deputāti noturēsies savos krēslos? Kā izskaidrot "Saskaņas" izlēcienu RD? Atbildes iknedēļas apskatā ar Lindermanu un Gubinu.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Ar politiku Latvijā klājas daudz labāk, nekā šķiet no pirmā acu uzmetiena. Partijas dalās: tās, kas atklāti un kvēli ienīst krievvalodīgos, kas domā aptuveni tāpat, tomēr klusē, un tās, kas atļaujas par krieviem runāt maigi.

Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievu attieksme pret Saeimas atlaišanu: saprātīgs egoisms

Visas savu politiku būvē uz krieviem naidīga pamata. Nacionālistiem būs atļauts pievilkt skrūves, vai viņi galu galā sastapsies ar šķēršļiem no pašu pilsoņu puses vai no ārienes?

Publicists Vladimirs Lindermans un žurnālists Mihails Gubins apspriež asākos un aktuālākos jautājumus Latvijas politikā iknedēļas notikumu apskatā Sputnik Latvija kanālā YouTube.

Mediķi nav sagaidījuši valdības solījumu izpildi – algas pielikumu un organizēja virkni protesta akciju. Piemēram, no 8. līdz 13. novembrim notika akcija "Nolaid karogu, iededz sveci!", kuras laikā pie veselības aprūpes iestādēm bija pusmastā nolaisti karogi un iedegtas sveces.

Taču valdība uzcītīgi pūlas slēpt problēmu un pārliecināt mediķus, ka naudu viņu vajadzībām atrast nav iespējams. Ar ko tas viss beigsies? Vai kaut kas liecina, ka mediķi jau stāv uz robežas, vai viņi tomēr vēl var paciesties?

Kā medicīna, "okupācija" un Latvijas militārais budžets vispār nokļuvuši vienā katlā? Kas tajā katlā galu galā var izvārīties?

Pa to laiku Latvijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēmusi reģistrēt divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai referendumam par Saeimas atlaišanu. Iedzīvotāji sākuši aktīvi balsot. Patlaban jau savākti vairāk nekā 20 tūkstoši parakstu.

Tagadējam sasaukumam izdosies noturēties parlamentā līdz termiņa beigām, vai daudzcietusī XIII Saeima tiks atlaista? Kāpēc bija tik vienkārši reģistrēt iniciatīvas, taču ir gandrīz nereāli organizēt plebiscītu?

Голосование в Сейме Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Iedzīvotāji vētraini metušies "atlaist" Saeimu

Partija "Saskaņa" apturējusi darbu Rīgas domē. Vai tas novedīs pie ārkārtas vēlēšanām, kāpēc partija ieņēmusi tik principiālu pozīciju? Ko "Saskaņa" cenšas panākt? Par ko deputāti patiesībā sastrīdējušies?

Pie kā var novest sociālās situācijas saasināšanās Latvijā, un ar ko tas viss beigsies? Kam ir izdevīgs nepārtrauktais skandāls visās jomās? Cilvēki noteikti cietīs, taču vai kaitējums tiks nodarīts arī politiķiem?

Atbildes uz visiem šiem jautājumiem meklējamas mūsu videoierakstā!

Ziņu lente
0