Nosaukta Baltijas valsts ar lielāko nāves gadījumu skaitu narkotiku pārdozēšanas rezultātā

CC0 / pixabay / Кокаин
Кокаин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņās Ziemeļeiropas valstīs mirstības rādītāji pārsniedz 40 gadījumus uz miljonu iedzīvotāju. Šajā sarakstā ir arī divas Baltijas valstis.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. 2017. gadā Eiropā tika fiksēti 22,6 nāves gadījumi narkotiku pārdozēšanas rezultātā. Šis rādītājs sniegts aprēķinā uz miljonu iedzīvotāju. Dati sniegti Eiropas pārskatā par narkotikām (European Drug Report), vēsta Sputnik Lietuva.

Rādītāji un tendences dažādās valstīs atšķiras. Tos ietekmē dažādi faktori, tostarp arī narkotisko vielu izplatības līmenis un veselības aprūpes pieejamība.

Astoņās Ziemeļeiropas valstīs mirstības rādītāji pārsniedz 40 gadījumus uz miljonu iedzīvotāju.

Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Latvijas prezidents: narkotiku lietošana – tas ir rakstura jautājums

Par antilīderi letālo gadījumu skaita ziņā narkotiku pārdozēšanas rezultātā kļuvusi Igaunija – 130 gadījumi uz miljonu iedzīvotāju. Otro vietu ieņēmusi Zviedrija (92), trešajā vietā ierindojusies Norvēģija (74).

Astoto vietu ieņēmusi Lietuva. Tur nāves gadījumu skaits narkotiku pārdozēšanas dēļ nedaudz pārsniedzis 40 gadījumus uz vienu miljonu iedzīvotāju.

Pārskata dati liecina, ka izplatītākās narkotiskās vielas Lietuvā un Igaunijā ir opioīdi, Latvijā – heroīns. Latvija nav iekļuvusi starp reitinga antilīderiem, tajā nāves gadījumu skaits uz miljonu iedzīvotāju nesasniedz 40 cilvēkus.

Ziņu lente
0