Dietoloģe pastāstīja, kā nevajag dzert tēju

© Sputnik / Динара НикифороваТравяные чаи
Травяные чаи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dietoloģe atgādināja, ka tēja satur antioksidantus, kas labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī uzlabo redzi.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Ārste dietoloģe Jeļena Solomina pastāstīja, kādas priekšrocības dāvā tēja, un kā to ieteicams dzert, vēsta RIA Novosti.

Dietoloģe atgādināja, ka tēja satur antioksidantus, kas labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī uzlabo redzi, turklāt kavē vairāku veidu audzēju veidošanos. Viņa pastāstīja, ka jebkuru tēju var dzert ar citronu vai ievārījumu, taču dažas kombinācijas organismam var kaitēt.

Клементины - Sputnik Latvija
Dietoloģe pastāstīja, kam nav ieteicams ēst mandarīnus

"Nav ieteicams lielos daudzumos dzert tēju ar pienu. Lieta tāda, ka piens neitralizē tējas sastāvā esošos noderīgos antioksidantus, rezultātā var sākties rūgšanas process un diskomforts vēderā," paskaidroja Solomatina.

Viņa piezīmēja, ka karstam dzērienam nav ieteicams pievienot medu. Tāda kombinācija kaitējumu nenodarīs, taču arī labumu nenesīs.

Tāpat dietoloģe ieteica tējā vārīt lapas no tējas krūma augšējiem zariņiem – tādā dzērienā uzturvielu ie vairāk. Viss, kas paliek pāri pēc elitārās tējas ievākšanas, tiek iekļauts otrajā šķirnē. Tējas maisiņus aizpilda ar sasmalcinātām lapiņām un pat ražošanas putekļiem.

Speciāliste ieteica pievērst uzmanību arī tējas ražošanas vietei. Vislabāk būs, ja tēja fasēta turpat, kur ievākta, un tējas lapiņas būtu saskatāmas cauri iepakojumam.

Ziņu lente
0