Latvijas arhitektu projektētā metro stacija nosaukta par visskaistāko Maskavā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПассажиры на станции "Новопеределкино" Калининско-Солнцевской линии Московского метрополитена
Пассажиры на станции Новопеределкино Калининско-Солнцевской линии Московского метрополитена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekta galvenais arhitekts Jevgēņijs Ļeonovs, veidojot stacijas dizainu, iedvesmojās no Maskavas Kremļa arhitektūras.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Maskavas metro stacija "Novoperedelkino", kuru projektēja Latvijas arhitektu birojs United Riga Architects un tā galvenais arhitekts Jevgēņijs Ļeonovs, uzvarēja galvaspilsētas metropolitēna labākā dizaina staciju konkursā, paziņoja biroja pārstāvji, raksta BB.lv.

Konkursā piedalījās deviņas stacijas, kuras tika uzbūvētas laika periodā no 2018. gada jūnija līdz 2019. gada jūnijam. Iegūstot 28,5% balsu no kopējā balsotāju skaita, "Novoperedelkino" apsteidza konkurentus – stacijas "Belomorskaja" (19,31%), "Savjolovskaja" (16,1%) un citas. Balsojums notika augustā Interneta portālā "Aktīvais pilsonins", tajā piedalījās 204 tūkstoši Maskavas iedzīvotāju.

Ļeonovs pastāstīja, ka, neskaitot pārējo, stacijas dekora ornaments ir speciāli veidots tādā veidā, lai metāla perforācijā nekrājas putekļi, kam, bez šaubām, ir liela nozīme tādā telpā, kā metropolitēns.

Sputnik Latvija jau rakstīja par to, ka Krievijas galvaspilsētā 2018. gada augusta beigās tika atvērta jaunā, dzeltenā metropolitēna līnija "Solncevskaja", kuras mērķis ir atslogot pasažieru plūsmu citās aktīvās līnijās. Stacija "Novoperedelkino", kuras dizainu radījis arhitektu birojs no Latvijas United Riga Architects (URA), izrādījās vispieprasītākā no septiņām uzbūvētajām, tiek ziņots Maskavas mēra mājaslapā.

Stacija ir sērijveida, taču tai ir neparasts noformējums. Saskaņā ar arhitektu ieceri, tā ir izpildīta krievu stilā. Par tās galveno rotājumu kļuva rakstu plafoni, kas izkliedē gaismu un paplašina pazemes telpu.

Tika izmantoti arī orģināli tehniski risinājumi: elementu aizvietošanas vienkāršošanai tika ierīkotas gaismas kastes nelielu paneļu veidā (60 x 60 cm). Paneļus var atvērt, kas atvieglo RGB gaismas diožu nomaiņu un turklāt ļauj (ja pasūtītājam būs šāda griba) mainīt paneļa apgaismojuma krāsu.

Ziņu lente
0