Ieilgušais siltums Latvijā: sinoptiķi pastāstīja, kad ir gaidāms sals

© pixabay / silviaritaПервый снег
Первый снег - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajās desmit dienās Latvijā saglabāsies augsta gaisa temperatūra, iespējami pat jauni siltuma rekordi.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Naktī uz svētdienu vienlaikus desmit meteoroloģiskajās stacijās Latvijas austrumos tika pārsniegts šīs dienas siltuma rekords, raksta Tvnet.lv, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru.

Daugavpilī termometra stabiņš pacēlies līdz +12,6 grādiem, +11,8 grādi reģistrēti Rēzeknē. Rekordliels siltums bija novērots arī Alūksnē, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā un Zosēnos, tur gaisa temperatūra sasniedza ap +10…+11 grādiem.

Saskaņā ar sinoptiķu informāciju, tuvāko desmit dienu laikā Latvijā saglabāsies siltums, taču biežās lietusgāzes neļaus izbaudīt silto laiku pilnā mērā.

Vislielākais nokrišņu daudzums ir gaidāms trešdien un ceturtdien, 13. un 14. novembrī. Siltākajās dienās gaisa temperatūra sasniegs +8…+13 grādus. Pūtīs vājš vējš, kas var novest pie miglas veidošanās.

Aukstāks laiks ienāks Latvijā aptuveni pēc 20. novembra. Ap šo laiku Baltijas valstis sasniegs aukstais gaiss no Sibīrijas un Arktikas.

Silts laiks joprojām saglabājas arī Eiropas dienvidaustrumos, tur joprojām ir līdz pat +26 grādiem. Kiprā aizritējušajā sestdienā tika reģistrēti +29 grādi.

Taču siltais rudens netiek novērots itin visur. Piemēram, Skandināvijā termometra stabiņi brīvdienās naktī sasniedza -31…-40 grādus.

Gaisa temperatūra Somijā sastādīja -30,6 grādus, Norvēģijā – -31,1, Zviedrijas ziemeļos – -34,5 grādus.

Atsevišķos Skandināvijas, Somijas un Krievijas reģionos sniega kārtas biezums šobrīd sasniedz 30 centimetrus.

Ziņu lente
0