ES plāno piešķirt triljonu eiro klimata aizsardzībai

© AP Photo/Markus SchreiberГлава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен
Глава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par lēmumu piešķirt līdzekļus informēja Eiropas Komisijas jaunā priekšsēdētāja, Vācijas bijusī aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Eiropas Savienība piešķirs triljonu eiro klimata aizsardzībai, lai kļūtu par atdarināšanas cienīgu paraugu dabas aizsardzības jautājumos. Par to savā uzrunā Berlīnē pastāstīja Eiropas Komisijas jaunā priekšsēdētāja, Vācijas bijusī aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena, vēsta Deutsche Welle.

Politiķe precizēja, ka minētā summa tiks piešķirta nākamo desmit gadu laikā, un līdz 2050. gadam Eiropas Savienība apņēmusies kļūt klimatiski neitrāla: tās ekonomiskajā darbībā nebūs nekādu siltumnīcas gāzu izmešu.

Термометр на окне - Sputnik Latvija
Zinātnieki: klimata pārmaiņas var novest pie pasaules kara

"Mēs varam līdz 2050. gadam padarīt Eiropu par pirmo klimatiski neitrālo kontinentu," Urzulas fon der Leienas teikto citēja Sputnik Baltkrievija.

EK priekšsēdētāja piebilda, ka plāno panākt, lai šie mērķi būtu juridiski saistoši – viņa iesniegs pirmo ES vispārējo likumu par klimata aizsardzību.

Politiķe atgādināja, ka Eiropa ražo tikai 9-10% no visiem ogļskābās gāzes izmešiem pasaulē. Pēc viņas domām, Eiropa var ieņemt līdera vietu tehnoloģijās ar zemu siltumnīcas gāzu izmešu līmeni un parādīt, ka investīcijas klimatā var būt izdevīgas un stabilas.

Atgādināsim, ka 2018. gada novembrī Eiropas Komisija iepazīstināja ar ilgtermiņa stratēģiju izmešu samazināšanai. Urzula fon der Leiena tika iecelta EK priekšsēdētājas postenī 2019. gada jūlijā. Savus pienākumus viņa sāks pildīt 1.decembrī. Viņa būs pirmā sieviete, kas ieņems šīs struktūras vadītāja vietu.

Ziņu lente
0