Nāksies maksāt: Krievijā tiks stingrāk kontrolēti ārvalstu autovadītāji

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasИнспектор Дорожно-патрульной службы
Инспектор Дорожно-патрульной службы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automašīnas ar ārvalstu numuriem tiks pārbaudītas pie Krievijas robežas; kas notiks, ja tiks konstatēti pārkāpumi.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik, Marija Naumenko. Krievijas valdība izvērtē pasākumus, kuru mērķis ir kardināli mainīt situāciju ar sodiem ārvalstu autovadītājiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, vēsta avīze "Kommersant".

Patlaban Maskavā sods tiek piespriests tikai par 1% fiksēto pārkāpumu, ko pastrādājuši ārzemnieki. Patlaban Krievijas valdība izskata pasākumus, kas izstrādāti, lai situāciju labotu.

Iekšlietu ministrijas izstrādāto pasākumu projektā ņemti vērā Transporta un Finanšu ministriju, Federālā muitas dienesta, Maskavas valdības un citu kompetento iestāžu ieteikumi. Līdz 2020.gada 1.februārim pierobežas caurlaides punkti uz EES valstu robežām tiks aprīkoti ar kamerām, kas fiksēs Krievijā iebraucošo automašīnu numurus, vēsta "Kommersant". Dati tiks nosūtīti Federālā muitas dienesta informācijas sistēmai, bet no turienes – Ceļu satiksmes drošības valsts inspekcijai.

Jāpiebilst, ka ierosināts, automašīnām ar ārvalstu numuriem izbraucot no Krievijas, pārbaudīt iespējamos neapmaksātos sodus. Ja pārkāpumi ir, automašīnu iespējams aizturēt uz robežas, atstāt īpašā autostāvvietā un uzstādīt uz riteņiem bloķētājus.

Dokuments jāparaksta Krievijas valdības priekšsēdētāja vietniekam Maksimam Akimovam. Viņa pārstāvis apstiprināja Sputnik, ka "ceļa kartes" projekts iesniegts Krievijas valdības aparātā un patlaban tiek analizēts.

Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Kamera dzērušu vadītāju neapturēs: Rīgas ceļu policijai trūkst 100 cilvēku

Maskavas Ceļu satiksmes organzācijas centrs (CSOC) informēja, ka saskaņā ar viņu ierosinājumu projektā iekļauts arī punkts par maksas autostāvvietas neapmaksāšanu. Tas ir viens no visbiežākajiem pārkāpumiem, ko pieļauj transporta līdzekļu vadītāji no citām valstīm.

"Bez tam tika ierosināts izstrādāt Eirāzijas Ekonomiskās savienības dalībvalstu iekšlietu ministriju sadarbību autovadītāju datu apmaiņas jautājumos. Patlaban galvaspilsētā tiek piespriests tikai 1% sodu no visiem fiksētajiem ārvalstu autovadītāju pārkāpumiem. Mēs uzskatām, ka tas nav pieļaujams," uzsvēra Maskavas valdības CSOC preses dienestā.

CSOC piezīmēja, ka laikā kopš gada sākuma Maskavā aizturēti un specializētajās autostāvvietās nogādāti 2078 automobiļi ar ārvalstu numuriem.

Autovadītāji tos atstājuši vietās, kur automašīnas aizliegts apturēt, radot avārijas situācijas un apgrūtinot satiksmi.

Mediji, atsaucoties uz Maskavas valdību, atzīmēja, ka starp ārvalstniekiem līdera vietas pārkāpumu ziņā ieņem autovadītāji no Armēnijas, Moldovas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Šovasar Krievijas Valsts padome jau apsprieda jautājumu par to, ka ārvalstīs reģistrēto automašīnu vadītāji neapmaksā sodus par CSN pārkāpumiem. Sēdes noslēgumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdeva līdz 2020.gada 1.februārim veikt psākumus, lai nodrošinātu neizbēgamu sodu ārvalstu pilsoņiem un ārvalstu pārvadātājiem.

Ziņu lente
0