Krievijas politiķis: ASV baidās no Krievijas novērošanas lidojumiem savā gaisa telpā

© Photo из личного архива Юрия ШвыткинаЮрий Швыткин
Юрий Швыткин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas darbības grauj drošības pamatus ne vien Eiropā, bet arī visā pasaulē, uzskata Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Švitkins.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Vācijas valdība uzskata, ka Līgums par atvērtām debesīm, par kura iespējamo laušanu iepriekš informēja ASV, ir viens no drošības balstiem Eiropā, informēja Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Kristofers Burgers. Viņš uzsvēra, ka līguma saglabāšanai ir liela nozīme, vēsta Sputnik Lietuva.

Intervijā radio Sputnik Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Švitkins konstatēja, ka ASV ar savām darbībām grauj drošības pamatus ne vien Eiropā, bet arī visā pasaulē.

"ASV vienpusēja izstāšanās no līguma aizliedz lidojumus virs to teritorijas, un tās, atbilstoši, neveiks lidojumus virs mūsu teritorijas. (..) Ir jāsaprot, ka ASV pašreizējie soļi ir nožēlas vērti, piemēram, izstāšanās vienpusējā kārtībā no Līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju, tas, ka viņi apšauba līguma START pagarināšanu, bet tagad viņi plāno izstāties arī no Atvērto debeseu līguma," akcentēja politiķis.

Švitkins uzskata, ka ASV iedomājušās, ka ir "pasaules valdniece" un turpina uzspiest vienpolāro kārtību, radot citu valstu neizpratni.

"ASV (lemj izstāties – red.), aizbildinoties ar to, ka mūsu valsts pārkāpusi šo līgumu, lai arī tas neatbilst patiesībai, taču, acīmredzot, viņiem ir, ko slēpt, ja viņi baidās no lidojumiem virs savas teritorijas no mūsu valsts (Krievijas – red.) puses," viņš secināja.

Ziņu lente
0