Politika

Karajevs: Latvijas tauta spiesta paciest nekompetentu ministru

© Foto : Фото из личного архива КараеваЛатвийский общественный активист Дэги Караев
Латвийский общественный активист Дэги Караев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Domājams, neapmierinātība ar izglītības ministri Ilgu Šuplinsku saistīta ar viņas nekompetenci, taču Latvijā cilvēkiem nav iespēju atstādināt viņu no posteņa, konstatēja aktīvists Degi Karajevs.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrs Ilgas Šuplinskas (JKP) darbība iedzīvotāju vidū saņēmusi zemāko vērtējumu starp visiem Ministru kabineta locekļiem, liecina Kantas TNS aptauja. Politiķe saņēmusi 3,1 punktu no desmit un dala pēdējo vietu ministru sarakstā ar Labklājības ministrijas vadītāju Ramonu Petraviču (KPV LV).

Latvijas iedzīvotājiem nav iespēju atstādināt viņu no posteņa, portālam Sputnik Latvija pastāstīja aktīvists Degi Karajevs.

"Domājams, neapmierinātība ar izglītības ministri Ilgu Šuplinsku saistīta ar viņas nekompetenci. Viņa ir nodemonstrējusi gan cilvēciski augstprātīgu attieksmi, gan paviršību profesionālajā darbā," konstatēja Karajevs.

Pie tam aktīvists atgādināja, ka nav nekādu instrumentu Šuplinskas atstādināšanai no posteņa.

Флешмоб русских родителей у входа в министерство образования - Sputnik Latvija
Krievu intereses neinteresē: IZM atbildējusi vecākiem

"Visas iespējamās petīcijas nav līdzeklis atstādināšanai, bet gan, drīzāk, sabiedrības noskaņojuma indikators. Ja vadītājs ir pietiekami gudrs, viņš pievērsīs uzmanību tādiem indikatoriem. Viņa pienākums nav spert nekādus soļus, taču redzēt cilvēku neapmierinātību un nekādi nereaģēt – kas tas ir, ja ne diktatūra? Tos, kas ir pie varas, tautas viedoklis neinteresē – viņiem tur ir silti un omulīgi," sprieda Karajevs.

Šuplinsku izglītības ministra postenī kritizē kopš politiķes stāšanās amatā. Oktobrī Saeima ar balsu vairākumu noraidīja prasību par viņas atstādināšanu. Saeimas deputāte no partijas "Saskaņa" Regīna Ločmele-Luņeva pastāstīja Sputnik, ka krēslu ministre saglabājusi, tikai pateicoties valdošās koalīcijas balsīm, taču tas ir pirmais nopietnais zvans, kas liecina – Šuplinska ir visa Ministru kabineta demisijas atslēga.

Караев: народ в Латвии не может сместить некомпетентного министра
Ziņu lente
0