Krievijas samazina tūristu vīzas noformēšanas termiņu Latvijas pilsoņiem

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг России у здания посольства РФ в Латвии
Флаг России у здания посольства РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība noformēs tūristu vīzas Latvijas pilsoņiem četru dienu laikā, nepilsoņiem ieceļošanai KF vīza nav vajadzīga.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Krievijas samazina tūristu vīzas noformēšanas termiņu Latvijas pilsoņiem līdz četrām darbadienām, savukārt steidzamos gadījumos – līdz divām dienām, paziņoja Krievijas vēstniecība Rīgā savā Facebook lapā.

"Ar mērķi nodrošināt maksimāli ērtu un operatīvu ārvalstu pilsoņu vīzu pieteikumu izskatīšanu, kuri dodas uz Krievijas Federāciju gan tradicionālajos tūristu maršrutos (Maskava, Sanktpēterburga, Soči, Kazaņa), gan uz reģioniem, pieņemts lēmums samazināt vienreizējo un divreizējo tūristu vīzu noformēšanas termiņus līdz četrām darbdienām kopš pilna dokumentu komplekta iesniegšanas brīža Krievijas vēstniecības Latvijā Konsulārajā nodaļā, savukārt steidzamos gadījumos – līdz divām darbdienām," teikts diplomātiskās misijas paziņojumā.

Vēstniecībā paskaidroja, ka ar steidzamiem gadījumiem ir jāsaprot vīzas ar brauciena mērķi "mērķa tūrisms", kā arī ārkārtas organizētās tūristu grupas dalībnieku vai tās gida aizvietošana.

Šī kārtība tiks piemērota ES dalībvalstu, kā arī Austrālijas, Bahreinas, Indonēzijas, Irānas, Kanādas, Kataras, Kuveitas, Malaizijas, Meksikas, Mjanmas, Jaunzēlandes, Norvēģijas, Omānas, Turcijas un Šveices pilsoņiem.

Turklāt Krievijas vēstniecībā kārtējo reizi atgādināja par Latvijas nepilsoņu ieceļošanas kārtību KF – viņiem vīza nav jānoformē, neatkarīgi no dzimšanas datuma.

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM izstrādā elektronisko vīzu projektu gandrīz visai Krievijai

"Saskaņā ar 2008. gada 16. jūnija Krievijas Federācijas Prezidenta rīkojumu Nr.977 "Par Latvijas Republikā vai Igaunijas Republikā dzīvojošo personu bez pilsoņības ieceļošanas Krievijas Federācijā un izceļošanas no Krievijas Federācijas kārtību" (red. no 05.04.2017.), visi Latvijas Republikas nepilsoņu pases turētāji, neatkarīgi no dzimšanas datuma, īsteno ieceļošanu Krievijas Federāciju un izceļošanu no Krievijas Federācijas bez vīzas," teikts Krievijas vēstniecības Rīgā paziņojumā.

Tāpat tur norādīja, ka bezvīzu ieceļošanas kārtība Krievijā Latvijas nepilsoņiem tiek piemērota tikai īstermiņa braucieniem ar minētās personu kategorijas uzturēšanos KF nosacījumu kopsummā ne vairāk par 90 dienām katra 180 dienu periodā.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Latvijas pilsoņi tagad var apmeklēt Kaļiņingradu un Kaļiņingradas apgabalu, kā arī Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ar elektroniskajām vīzām, kuras tiek noformētas bez maksas. Noformēt vīzu ārzemnieki var, iesniedzot pieteikumu KF Ārlietu ministrijas portālā ne vēlāk kā četras kalendārās dienas pirms plānotā brauciena 30 kalendāro dienu termiņam ar atļauto uzturēšanās laiku norādītājos apgabalos līdz astoņām diennaktīm.

Ziņu lente
0