Izskatās pēc benzīntanka: Elksniņš parādīja Daugavpilī topošā lielveikala Lidl projektu

CC0 / Bambizoe / LIDL SupermarketЛоготип немецкой торговой сети Lidl
Логотип немецкой торговой сети Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savā sociālā tīkla lapā Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš publiskoja izstrādātās maketa bildes ar topošo veikalu; komentētāju un pilsētas iedzīvotāju domas sadalījās.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Kļuvis zināms Lidl tīkla Daugavpils lielveikala būvniecības uzsākšanas aptuvenais termiņš. Saskaņā ar Daugavpils mēra Andreja Elksniņa Facebook lapā publicēto informāciju, aizvakar, 4. novembrī, pilsētas dienestiem tika iesniegta projekta dokumentācija.

Savai publikācijai Elksniņš pievienoja izstrādātās maketa bildes ar topošo veikala izskatu. Daži lietotāji pauda sašutumu, ka, saskaņā ar projektu, ieeja lielveikalā neatradīsies ielas pusē un ceļu pie tramvaju pieturas norobežos autostāvvieta. Taču citi komentētāji izteica domu, ka, ja cenas tur būs tādas pašas, kā Lietuvā, tad ir absolūti vienalga, no kuras puses būs ieeja, cilvēki vienalga ies.

Cits komentētājs pauda viedokli, ka šāds projekts der attālam mikrorajonam, nevis pilsētas centram, piebilstot, ka veikals izskatās pēc benzīntanka. Viņam iebilda cits lietotājs: "Lidl ir savi standarti. Vismaz tuvējo namu iedzīvotājiem būs stāvvieta par brīvu. Galvenais, lai zīmi neuzliek. Vēl viens pluss – nodokļi paliks pilsētā, darbavietas parādīsies. Tad lai vismaz kaut ko būvē!!! Kā saka, par skaistumu nenākas runāt…"

"Vīrieti, jums pilsētas centra par pāris rajoniem uz austrumiem aizbraucis!" pajokoja vēl viens komentētājs.

Pēc pilsētas mēra sacītā, aptuvenais būvniecības uzsākšanas termiņš ir iecerēts 2020. gada pavasarī.

Par to, ka SIA "Lidl Latvija" iegādājusies Daugavpilī zemesgabalu 18. Novembra ielā 146, pretī lielveikalam Rimi kļuva zināms 2019. gada februārī.

Логотип немецкой торговой сети Lidl  - Sputnik Latvija
Kārtējais skandāls: "Lidl" Rīgā vēlas uzbūvēt veselībai bīstamā vietā

Savus plānus ienākt Latvijas un Igaunijas tirgū vācu tīkls apstiprināja 2017. gada septembrī, taču par veikala atvēršanu Purvciemā kļuva zināms jau jūlijā.

"Igaunija un Latvija ir mazumtirdzniecības tirgi, kuros Lidl koncepcija – piedāvāt kvalitatīvu produkciju par zemām cenām – nodrošinās augstu klientu gandarījuma līmeni. Šī iemesla dēļ mēs plānojam iziet šajos tirgos," tolaik pastāstīja Lidl pārstāvniecības Lietuvā Saziņas un korporatīvo lietu departamenta vadītāja Agne Dālija Gaižauskiene.

Viņa norādīja, ka Lidl var un vēlas parādīt, ka vietējā ekonomika ar tās piegādātājiem, kā arī patērētāji gūs labumu no tirgus paplašināšanās. Pēc viņas sacītā, Lidl šobrīd pēta variantus, kur varētu parādīties tā veiklai Igaunijā un Latvijā

Lidl veikali ir visās Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latviju un Igauniju. Pirms 17 gadiem Lidl jau plānoja ekspansiju Latvijā un nopirka septiņus zemes gabalus Rīgā veikalu celtniecībai, taču vēlāk no tiem atbrīvojās.

Ziņu lente
0