Rimšēvičs iesniedzis ECT divas prasības pret Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovГлава Банка Латвии Илмарс Римшевичс с букетом
Глава Банка Латвии Илмарс Римшевичс с букетом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena no lietām skar Latvijas ierēdņu nevainīguma prezumpcijas pārkāpumus, savukārt otra ir ierosināta sakarā ar Ilmāra Rimšēviča aizturēšanas pamatotību.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Korupcijā apsūdzēta Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizstāvju prasībās Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) ierosinātas divas lietas pret Latvijas valsti, raksta BB.lv.

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš pastāstīja, ka viena no lietām skar Latvijas ierēdņu nevainīguma prezumpcijas pārkāpumus: vairāki augstākā līmeņa ierēdņi pēc Rimšēviča aizturēšanas apgalvoja, ka viņš ir pastrādājis noziegumus, sakarā ar kuriem tika aizturēts, kā arī publiski apsprieda soda pasākumus, kuri var tikt pielietoti pret Rimšēviču, tādējādi, pēc aizstāvības domām, netieši ietekmējot izmeklēšanas iestādes.

Otra lieta ir ierosināta sakarā ar Rimšēviča aizturēšanas pamatotību.

Здание Европейского суда по правам человека, архивное фото - Sputnik Latvija
ECT izskatīs Martinsona prasību pret Latviju

ES Tiesa februāra beigās atcēla lēmumu par Rimšēviča atstādināšanu no amata, norādot, ka Latvija nav sniegusi nekādus, pat ne sākotnējus Latvijas Bankas vadītāja korumpētības pierādījumus.

Pirmdien, 4. novembrī, Jūrmalā Rīgas Rajona tiesa sāka skatīt Rimšēviča lietu. Viņu apsūdz tajā, ka 2010.-2013. gadā viņš saņēma 250 tūkstošu eiro kukuli no "Trasta komercbanka" (TKB) akcionāriem apmaiņā pret palīdzību darbā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK).

Saskaņās ar apsūdzības sniegto informāciju, Rimšēvičs izmantoja 250 tūkstošu eiro kukuli, lai ar starpnieku palīdzību nopirktu nekustamo īpašumu. Detaļas pagaidām nav zināmas, taču prokuratūrā norādīja, ka šim īpašumam jau ir uzlikts arests.

Ziņu lente
0