Par ko priecājas Rimšēvičs? Jūrmalā sākušās tiesvedības pret Latvijas Bankas prezidentu

© Sputnik / Sergey MelkonovИлмарс Римшевичс на церемонии награждения самых успешных людей латвийского спорта по итогам 2018 года
Илмарс Римшевичс на церемонии награждения самых успешных людей латвийского спорта по итогам 2018 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijā apsūdzētais Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs paziņoja, ka ir ļoti priecīgs par to, ka tiesvedības beidzot ir sākušās: viņš kārtējo reizi noliedza visas viņam izvirzītās apsūdzības.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Pirmdien, 4. novembrī, Jūrmalā Rīgas Rajona tiesa sāka skatīt Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča lietu, vēsta Tvnet.lv.

Latvijas Bankas prezidentu Rimšēviču apsūdz tajā, ka 2010.-2013. gadā viņš saņēma 250 tūkstošu eiro kukuli no "Trasta komercbanka" (TKB) akcionāriem apmaiņā pret palīdzību darbā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK). Kopā ar Rimšēviču apsūdzības tika izvirzītas uzņēmējam Mārim Martinsonam. Viņš it kā esot izdarījis spiedienu uz bankas pārstāvjiem vai likvidatoriem un saņēma par to naudu, ko tālāk acīmredzot nodeva Latvijas Bankas vadītājam.

Глава центрального банка Латвии Илмар Римшевич - Sputnik Latvija
Rimšēviču nevēlējās ņemt līdzi uz Vašingtonu, bet viņš vienalga atlidos

Sākotnēji Rimšēviča lietu bija plānots izskatīt Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, jo lieta tika nosūtīta turp. Taču beigās visi materiāli aizbrauca uz Jūrmalu, jo tika norādīts, ka tieši tur arī tika pastrādāts noziegums.

Nepietiek ar to, ka mainījās tiesvedību vieta, tika nomainīts arī tiesnesis. Inese Biteniece – Rīgas Rajona tiesas tiesnese, kura bija uzticēts izskatīt lietu, iepriekš iesniedza tieslietu ministram Jānim Bordānam atlūguma iesniegumu pēc pašas gribas. Un tagad ar lietas izskatīšanu nodarbojas tiesnese Gundega Lapiņa. Nepieciešamības gadījumā izskatīšanā tiks iesaistīta rezerves tiesnese Baiba Jakobsone.

Rimšēvičs, kurš pirmdien bija ieradies sēdē, paguva tikties ar žurnālistiem un paziņoja viņiem, ka ir ļoti priecīgs par savas lietas izskatīšanas sākumu. Tāpat Latvijas Bankas vadītājs uzsvēra, ka noliedz visas viņam izvirzītās apsūdzības un cer uz ātru lietas izskatīšanu un taisnīgumu.

"Es esmu ļoti priecīgs, ka šodien beidzot šī tiesa varēs sākties. Es domāju, ļoti svarīgi ir tas, ka šī tiesa ir ātra, taisnīga. Un lieki piebilst, ka es, protams, noraidu visus tos apvainojumus un tās apsūdzības, kas man šobrīd ir izvirzītas," uzsvēra Rimšēvičs.

Arī iepriekš viņš visu noliedza. Viņam inkriminētās apsūdzības Rimšēvičs dēvēja par apmelošanu atsevišķu baņķieru interesēs. Viņš vairākkārt uzsvēris, ka "neko pretlikumīgu nav izdarījis".

Vērts atgādināt, ka 24. maijā prokurore Viorika Jirgena paziņoja par apsūdzību izmaiņām Rimšēviča un Martinsona lietā. Kukuļņemšanai un legalizācijai viņiem pielika klāt noziedzīgi iegūtu 250 tūkstošu eiro piesavināšanos. Un kas ir pats interesantākais, izmeklēšana zina, kur Rimšēvičs ir šo naudu iztērējis.

Pēc apsūdzības sniegtās informācijas Rimšēvičs izmantoja 250 tūkstošu eiro kukuli, lai ar starpnieku palīdzību nopirktu nekustamo īpašumu. Saskaņā ar izmeklēšanas versiju pirkums tika veikts uz kāda uzņēmuma vārda. Nav zināms vienīgi tas, kādu tieši nekustamo īpašumu Rimšēvičš iegādājies ar starpnieka uzņēmuma palīdzību. Šī informācija netiek atklāta. Taču prokuratūrā norādīja, ka šim īpašumam jau ir uzlikts arests.

Ziņu lente
0