Sērijveida dedzinātāji Rīgā turpina iznīcināt iedzīvotāju automobiļus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā biežāki kļuvuši automobiļu aizdedzināšanas gadījumi, kurus nolaidīgie autoīpašnieki novieto uz ietvēm; sociālajos tīklos sākušies karsti strīdi, kāds par aizstāv vandāļus.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Rīgas iedzīvotāji pārdzīvo saistībā ar pārāk biežiem automobiļu aizdedzināšanas gadījumiem. Pēdējo dažu dienu laikā jau ir reģistrēti vairāki gadījumi, kad iedzīvotāju privātie auto kļuva par nakts ļaunprāšu upuriem.

Pagājušajā nedēļā Imantā sadega automobilis, aizvakar tādu pašu likteni piedzīvoja mašīna Dž. Dudajeva gatvē 9. Sociālajos tīklos lietotāji publicē sadegušo mašīnu fotogrāfijas, kā arī izsaka viedokļus par to, kas to ir izdarījis un kā lai ar to cīnās. Daži komentētāji pat nostājas ļaunprāšu pusē, vēsta "MK Latvija".

"Šī mašīna traucēja gājējiem, tādēļ to arī sadedzināja. Pēc daudzu cilvēku loģikas, tas ir pareizi. Taču palūkosimies uz lietu no cita viedokļa puses. Iznāk, ja gājējs skrien pāri ceļam neatļautā vietā, tad vadītājs arī var apstāties un sākt viņam sist, tādējādi "aizstāvot savas tiesības"?" raksta Oļegs.

Šim komentāram piekrīt arī cits sociālā tīkla lietotājs. Arī viņš izteica viedokli, ka par tik radikālas metodes iemeslu kļuva nepareiza auto novietošana uz ietves. Pēc viņa sacītā, dedzinātājs ir neadekvāts, taču arī cilvēkiem, kuri novieto automobiļus uz ietves, nav taisnība.

"Man ir žēl konkrētā auto īpašnieku. Ceru, ka viņam ir KASKO apdrošināšanas polise, kura segs viņa zaudējumus," rezumē lietotājs.

Viens no komentētājiem atcerējās, ka 2019. gada 17. martā šajā pašā vietā jau tika sadedzināta mašīna. Šāda sakritība liek aizdomāties, vai dedzinātājs nedzīvo kaut kur tuvumā.

Vēl kāda lietotāja sūdzas, jo varēja taču vienkārši pārdurt riepas, ja jau tik ļoti nepatīk vadītāja rīcība, ar to pietiktu, lai viņu pārmācītu.

"Fotogrāfijā redzams, ka sadedzināts FIAT 500. Tas ir skaists un praktisks automobilis. Iedzīvotāji, kuri bija neapmierināti ar vadītāja uzvedību, varēja vienkārši izsaukt pašvaldības policiju, kura izrakstītu autoīpašniekam sodu par stāvēšanu neatļautā vietā," piekrita tam cits komentētājs.

Lietotāji pauž cerību, ka pilsētas varasiestādes pievērsīs uzmanību šiem biežajiem dedzināšanas gadījumiem un atrisinās problēmas ar legālām stāvvietām mikrorajonos.

"Reiz man arī nācās novietot mašīnu uz ietves. Nākamajā dienā es uzliku modinātāju uz plkst. 7:00, lai izietu un pārvietotu automobili. Taču izrādījās, ka pašvaldības policijas darbinieki jau izrakstīja man sodu. Es nesūdzos, piekrītu sodam, taču pēdējā laikā vadītājam, kurš vēlas sagaidīt stāvvietu mūsu pagalmā, ir teju jāguļ mašīnā! Interesanti, kad pilsēta risinās stāvvietu trūkuma problēmu?" padalījās savā stāstā Viktorija.

Tāpat vadītāji norādīja, ka ir nepieciešamas operatīvākas policijas darbības, jo, ja autoīpašniekiem, kuri pārkāpj stāvvietu noteikumus, regulāri tiks izrakstīti naudas sodi, tad arī nebūs dedzināšanas gadījumu, raksta sociālo tīklu lietotāji. Bargākam ir jābūt arī sodam par aizdedzināšanu.

Ziņu lente
0