Bundestāga deputāti aicina izvest amerikāņu karaspēku no Vācijas

© AFP / PATRIK STOLLARZРазгрузка американской военной техники в порту Бремерхафен в Германии
Разгрузка американской военной техники в порту Бремерхафен в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV karaspēku kolonnās pa ceļiem un dzelzceļiem pārvieto no vienas amerikāņu bāzes uz otru, pietuvinot Krievijas rietumu robežām.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Kreiso partijas deputāti aicināja Vācijas federālo valdību lauzt līgumu par ASV bruņoto spēku uzturēšanos valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RT.

Vācu politiķi pauda viedokli, ka ASV bruņoto spēku klātiene tiek izmantota spriedzes audzēšanai attiecībās ar Maskavu.

"ASV karaspēku kolonnās pa ceļiem un dzelzceļiem pārvieto no vienas amerikāņu bāzes uz otru, pietuvinot Krievijas rietumu robežām," viņi atzīmēja.

Politiķu sastādītajā dokumentā pausts viedoklis, ka tamlīdzīga pārdislokācija pārkāpj "Līguma par galīgo noregulējumu attiecībā uz Vāciju" garu (tas pazīstams arī kā Līgums "divi plus četri"). To 1990.gadā parakstīja VDR, VFR, PSRS, Francija, Lielbritānija un ASV. Dokuments izslēdz iespēju dislocēt un izvērst ārvalstu spēkus un kodolieročus bijušās VDR teritorijā.

Līdztekus bundestāgā tika negatīvi novērtēta amerikāņu karavīru dislokācija pēc rotācijas principa Polijā un Baltijas valstīs, kas apdraud Krievijas un NATO pamataktu – "pēdējo vēl spēkā esošo vienošanos starp Rietumiem un Krieviju par konvencionālā bruņojuma ierobežošanu".

Ziņu lente
0