Latvijai neveicas ar prezidentiem: profesore kritizē Levitu

© Sputnik / Sergey MelkonovЭгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации
Эгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperte mediju jomā Sandra Veinberga sašutusi par Latvijas prezidenta Egila Levita un viņa dzīvesbiedres Andras vizīti Japānā.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Žurnāliste, mediju un sabiedrisko attiecību pētniece profesore Sandra Veinberga pauda negaidīti asu kritiku par Latvijas prezidenta Egila Levita un viņa dzīvesbiedres Andras vizīti Japānā, kuri pagājušās nedēļas nogalē piedalījās Japānas imperatora Naruhito kronēšanas ceremonijā.

"Neveicas Latvijai ar prezidentiem. To pierādīja Levita nevajadzīgā vizīte Japānā un miljonu pieprasīšana savai kancelejai. Tiešām žēl un kauns arī šoreiz: Andras Levitas stils Japānas vizītes laikā," uzrakstīja profesore Sandra Veinberga savā Twitter mikroblogā.

​Kas tieši izraisījis tik lielu pazīstamās publicistes sašutumu par prezidenta un viņa sievas vizīti Japānā, nav īsti skaidrs. Spriežot pēc prezidenta kancelejas fotogrāfijām, Levita dzīvesbiedre, tāpat kā pats Levits, parādīja lielisku gaumes izjūtu gan manierēs, gan tērpos.

Zem Sandras Veinbergas publikācijas sākās plaša diskusija. Komentētāji norādīja, ka nesaprot, kur viņiem ir jāmeklē kauna iemesls.

"Es arī to kauna objektu meklēju. Pati vizīte - ok, diskutējama. Bet stils? Vienīgi tā ceriņkrāsas kleita varēja būt veiksmīgāka," norādīja kāds Klāvs.

​Taču Sandra Veinberga palika nelokāma savā nostājā.

"Te nav runa par kleitām, bet par principiem un modernās diplomātijas praksi. Paldies," atcirta publiciste.

​Iespējams, Sandras Veinbergas neapmierinātības iemesls tik tiešām nav jāmeklē kleitās. Pirms dažām dienām kļuva zināms, ka nākamgad prezidenta kanceleja saņems par 800 tūkstošiem eiro vairāk. Tas jau izraisījis kritiku un pat licis parādīties politiskām karikatūrām.

​Kancelejas 2020. gada budžeta projektā norādīts, ka plānots izveidot trīs jaunas darbavietas, un to kopējais skaits sastādīs 61. Tāpat plānots paaugstināt kancelejas darbinieku atalgojumu par 14% - šiem mērķiem piešķirti papildu 474 040 eiro.

Kopumā darbinieku algām 2020. gadā ir ieplānoti 2,38 miljoni eiro. Papildu 70 tūkstošus eiro plānots piešķirt prezidenta ārvalstu vizītēm. Saskaņā ar kancelejas prognozēm, ārzemju komandējumu skaits nākamgad pieaugs par 29%.

Ziņu lente
0