Latvija izdevusi 50 tūkstošus dzēšgumijām? Sociālie tīkli izsmej policijas izgudrojumu

© Foto : facebook / valsts policijaВ полицейском автомобиле
В полицейском автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietotājus sasmīdinājusi ne tikai skolas dzēšgumiju izmantošana dārgās videonovērošanas kameras amortizācijai – sociālie tīkli pievērsa uzmanību arī netrafarētās policijas mašīnas dīvainajai numurzīmei.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Vērīgi sociālo tīklu lietotāji konstatēja neparastu lietu 49 999 eiro vērto policijas jauno videokameru konstrukcijā ar 360 grādu darbības rādiusu. Jauninājums izrādījās parasta kancelejas dzēšgumija.

Ekskluzīvās videonovērošanas kameras ar 360 grādu darbības rādiusu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju izsekošanai un sodīšanai policijas darbinieki prezentēja 22. oktobrī.

Sistēma izmaksāja 49 999 eiro, taču vērīgie sociālo tīklu lietotāji prezentācijas laikā uzņemtajās fotogrāfijās pamanīja, ka videokamera, kas piestiprināta pie netrafarētā mikroautobusa vējstikla, apakšā fiksēta ar trim lētām skolas dzēšgumijām.

© Valsts policija FacebookPolicijas jaunā videokamera ar 360 grādu darbības rādiusu
Latvija izdevusi 50 tūkstošus dzēšgumijām? Sociālie tīkli izsmej policijas izgudrojumu - Sputnik Latvija
Policijas jaunā videokamera ar 360 grādu darbības rādiusu

Domājams, kancelejas dzēšgumijas tika izmantotas videokameras vibrācijas mazināšanai, taču sociālo tīklu lietotāji nespēja apslāpēt smieklus par "dārgo aprīkojumu" un tādiem "nanoamortizatoriem".

"50 000 par komplektu? Un vēl nostiprināts ar 3 dzēšgumijām par 10 centiem gabalā… Nu, piedodiet:) Alibabā, droši vien, šādi komplekti <1 000 gabalā, bet nu tā ir cita pasaule. Varbūt es kļūdos?" raksta Viktors Silkans.

​Jāpiebilst, ka sajūsmu prezentācijā izraisīja arī pati netrafarētā policijas mašīna ar valsts numurzīmi GC-1984.

Daudzi lietotāji norādīja, ka mašīnas izvēle ar numurzīmi, kura atgādina Džordža Orvela slavenā romāna nosaukumu, videonovērošanas kameras prezentācijā nav nekāda sakritība. Daži komentētāji nosauca to par smalku ironiju. Citi nolēma, ka policijai šāda veida mājieni ir nepieņemama patvaļība.

"Cik smalka ironija no Valsts policijas puses sanākusi - prezentējot sistēmu, kas ar 360° kameru spēj konstatēt dažādus pārkāpumus, to ir uzstādījuši uz mašīnas ar Nr. 1984. Vēl burti varēja būt GO," norādīja Twitter lietotājs Jānis.

​Citi lietotāji rakstīja, ka policija neapdomāti "atklāja" numurzīmi, un tagad visi ceļu satiksmes dalībnieki viegli atpazīs automašīnu ar videokamerām. Taču pārgalvīgos braucējus uzreiz steidza nomierināt: videonovērošanas sistēma ir mobila, tādēļ to varēs uzstādīt uz jebkuras policijas automašīnas.

Saskaņā ar Valsts policijas prognozēm, pateicoties jaunajai kameru sistēmai ar 360 grādu darbības rādiusa iekārtām, pāris stundās būs iespējams fiksēt 20-30 CSN pārkāpumus. Policijas rīcībā kopumā jānonāk trim automobiļiem ar jauno novērošanas sistēmu.

Ziņu lente
0