Lietuvas AM cer uz adekvātu Minskas atbildi uz amerikāņu tankiem

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasБашня Гедимина в Вильнюсе
Башня Гедимина в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas aizsardzības ministrs apgalvoja, ka Viļņa vēlas saglabāt labas kaimiņu attiecības ar Minsku un sadarbības attīstību.

RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Baltkrievijas suverenitāti no rietumu puses nekas neapdraud, pavēstījis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Nedēļas sākumā Lietuvā sāka ierasties ASV 1.tanku divīzijas vienības: 30 tanki Abrams, 25 kājnieku mašīnas Bradley un 500 karavīti tiks dislocēti Pabrades poligonā, 15 km attālumā no Baltkrievijas robežas. Iepriekš Baltkrievijas prezidents uzdeva Drošības padomei un Aizsardzības ministrijai izvērtēt atbildes reakciju pēc NATO spēku parādīšanās pie robežas.

Американский танк ABRAMS на железнодорожной платформе в Гаркалне - Sputnik Latvija
Lietuvā uz pusgadu ierodas ASV Bruņoto spēku bataljons

"Bataljona izmēra vienība, kas dislocēta Lietuvā līdz pavasarim, nekādi nevar apdraudēt Baltkrieviju, tāpēc mēs patiešām ceram, ka Baltkrievijas reakcija būs adekvāta," paziņoja Karoblis.

Viņš apliecināja, ka informācija par ASV spēku ierašanos bija sniegta savlaicīgi, norādīts karavīru un bruņojuma skaits, gan uzturēšanās ilgums. Viņš uzsvēra, ka mācības Defender Europe 2020 nav vērstas pret Baltkrieviju, un atzīmēja: NATO spēku rotācija ir ierasta prakse un, tā tiks turpināta. Viņš uzaicināja uz mācībām novērotājus, tostarp arī no Krievijas un Baltkrievijas.

Karoblis piebilda, ka Viļņa ir ieinteresēta Baltkrievijas neatkarības saglabāšanā un attīstības turpināšanā.

Iepriekš Baltkrievijas prezidents akcentēja, ka kopā ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu nāksies pārdomāt drošības pasākumus NATO pavasara mācību laikā. Viņš norādīja, ka manevri nav saprotami. Savukārt Maskava atzīmēja, ka pēdējā laikā Ziemeļatlantijas alianses militāro spēku skaitliskais sastāvs pie Krievijas robežām ir palielinājies septiņas reizes.

Ziņu lente
0