Visu redzošā acs: uz Latvijas ceļiem darbu uzsāk "fotomobilis" ar 360 grādu leņķa kameru

© Valsts policijaПолицейский автомобиль
Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārkāpumu, tostarp mobila telefona lietošanai pie stūres, fiksēšanai Latvijas policija izved uz autoceļiem netrafarētu automobili ar 360 grādu rādiusa kameru.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. No šodienas, 22. oktobra, darbu sāks netrafarēts policijas automobilis, kurš ir aprīkots ar 360 grādu rādiusa kameru, kas palīdzēs policijai uzraudzīt satiksmi un fiksēt dažādus autovadītāju pārkāpumus, tādus kā telefona lietošanu pie stūres, braukšanu pie sarkanās gaismas un citas problēmas, raksta Press.lv.

Vērts atzīmēt, ka par šāda automobiļa izmantošanu tika runāts jau 2018. gadā. Pērnā gada vasarā Valsts policijas pārstāve Vineta Mistre pateica, ka policija ir notestējusi tehniku un atzinusi, ka tā ļauj fiksēt pārkāpumus kustības laikā, tostarp arī mobilo telefonu lietošanu pie stūres. Toreiz Mistre teica, ka pierādīt autovadītāja vainu saistībā ar mobila telefona lietošanu pie stūres ir ārkārtīgi sarežģīti, paši pārkāpēji nelabprāt atzīst izdarīto.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā izslēgti "gudrie" radari: nav naudas to uzturēšanai

Aprīkojuma iegādei policija izsludināja tenderi.

Normunds Krapsis, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes vadītājs, savukārt skaidroja, ka 2017. gadā kļuva mazāk policijas darbinieku, kuri spētu fiksēt pārkāpumus. Tādēļ policija testa režīmā aprīkoja vienu no netrafarētajām ekipāžām ar speciālām kamerām, lai nākotnē telefona lietošanu un citus pārkāpumus varētu fiksēt efektīvāk.

Atgādināsim, ka no 2018. gada 5. jūlija spēkā stājušies jauni grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuri pastiprina sodu autovadītājiem par vairāku ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Tostarp, par mobilā telefona lietošanu automobiļa vadīšanas laikā nāksies samaksāt sodu no 25 līdz 100 eiro.

Saskaņā ar policijas datiem, mobilā telefona lietošana pie stūres ir viens no izplatītākajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem Latvijā. Policisti ziņo, ka pērnā gada pirmo sešu mēnešu laikā vien ir sastādījuši 1744 protokolus sakarā ar šo administratīvo pārkāpumu.

Ziņu lente
0