Facebook bloķēja "Rossija segodņa" projekta lapu par Arktiku

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aģentūras preses dienestā norādīja, ka šis lēmums atbilst "rietumu vārda brīvības jēdziena izpratnei".

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Facebook bloķēja Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" projekta lapu par Arktiku – portāla Arcitc.ru lapu, vēsta RIA Novosti.

Kopš oktobra sākuma attiecībā pret informācijas resursu angļu valodā sāka ieviest ierobežojumus. Tika aizliegts publicēt video, pēc tam jebkādas citas publikācijas, savukārt 14. oktobrī profils vispār tika dzēsts.

Mediju grupas Valsts Interneta projektu direkcijas vadītāja Jeļena Davidova paziņoja, ka viņi grasās panākt atbildes sniegšanu par bloķēšanas iemesliem.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Facebook izdzēsis vienu no RT projekta lapām ar krievu virtuves receptēm

Aģentūras "Rossija segodņa" preses dienestā uzsvēra, ka šis lēmums atbilst "rietumu vārda brīvības jēdziena izpratnei", kura pastāv, bet ne Krievijas resursiem. Ja pirms tam Facebook slēdza piekļuvi žurnālistu profiliem, tad tagad tas "ķēries klāt dabai un baltajiem lācīšiem", paziņoja tajā.

"Mēs visu saprotam – stratēģiskais pretinieks un tā tālāk. Taču pārstājiet censties iemācīt visai pasaulei savas "demokrātiskās" vērtības. Un sauciet lietas to īstajos vārdos. Šajā gadījumā – cenzūra," pateica preses dienestā.

Tas nav pirmais gadījums, kad Facebook nepamatoti bloķē piekļuvi Krievijas informācijas resursiem, tostarp Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" projektiem. Tā, janvārī tika bloķētas Sputnik lapas un darbinieku profili. Pagājušajā nedēļā bez iemeslu paskaidrošanas tika slēgta RT projekta lapa ar krievu virtuves receptēm.

Portāls Arctic.ru startēja 2015. gada 1. augustā ar Krievu ģeogrāfiskās biedrības finanšu atbalstu. Resurss ir veltīts Krievijas klātbūtnei Arktikā. Portālā tiek stāstīts par tādām tēmām, kā dabas resursu un Ziemeļu Jūras ceļa infrastruktūras, ekonomikas un starptautiskās sadarbības, ekoloģijas, Ziemeļu nelielā skaita etnisko tautu kultūras saglabāšanas, tūrisma un atpūtas problēmas Arktiskajā reģionā.

Ziņu lente
0