Asanžs tiesā pateicis, ka slikti saprot sēdē notiekošo

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasАкция сторонников Дж. Ассанжа в Лондоне
Акция сторонников Дж. Ассанжа в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Londonas Vestminsteras maģistrāta tiesa veica kārtējo sēdi par Džuliana Asanža izdošanu ASV, nozīmējot nākamo sēdi 18. novembrī un atļaujot Asanžam atrasties tajā ar videosakaru palīdzību.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs, kurš bija ieradies uz Londonas Vestminsteras maģistrāta tiesas sēdi par viņa deportēšanu uz ASV, paziņoja, ka slikti saprot, kas notiek, vēsta RIA Novosti korespondents no tiesas zāles.

Sēdes beigās tiesnese Vanessa Baraitcere, kura vada procesu, pajautāja Asanžam, vai viņš saprot to, kas šodien notiek tiesā.

"Patiesību sakot, nē," atbildēja viņš. "Es nevaru normāli domāt," klusi piebilda Asanžs.

Sēdes laikā, kura ilga aptuveni stundu, apsūdzētais uzvedās mierīgi, sēžot tribīnē.

Леонид Крутаков - Sputnik Latvija
Politologs: Asanžs nodarījis milzu postu amerikāņu "Lielajam Brālim"

Žurnālistiem un aktīvista atbalstītajiem radās aizdomas, ka Asanžam cietumā liek lietot psihotropus līdzekļus, kas traucē viņam adekvāti reaģēt uz notiekošo un  piedalīties paša aizstāvības procesā

Pirmdien Londonas Vestminsteras maģistrāta tiesa veica kārtējo sēdi par WikiLeaks izdošanu ASV, nozīmējot nākamo sēdi 18. novembrī un atļaujot Asanžam atrasties tajā ar videosakaru palīdzību.

Tiek gaidīts, ka process tiks turpināts trijos posmos, katrā no kuriem puses sniegs savus argumentus. Tāpat klausīšanās notiks decembrī, janvārī un februārī. Pēc būtības lieta tiks skatīta februāra beigās, kā tas iepriekš arī tika paziņots.

Ziņu lente
0