Latvija plāno saņemt no PČ hokejā 2021 ne mazāk par sešiem miljoniem eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovМногофункциональный спортивно-концертный комплекс "Арена Рига"
Многофункциональный спортивно-концертный комплекс Арена Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules čempionāts hokejā 2021. gadā notiks divās valstīs – Latvijā un Baltkrievijā, Rīgā notiks visas vienas grupas spēles, kā arī divi ceturtdaļfināli.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Latvijas Hokeja federācija (LHF) oficiāli nodevusi pasaules čempionāta hokejā 2021 organizēšanas tiesības jaunajai kompānijai SIA "Hokeja akadēmija", tiek ziņots federācijas mājaslapā.

Vienīgais "Hokeja akadēmija" valdes loceklis ir Edgars Buncis, savukārt tās padomē iekļuvuši Juris Savickis ("Itera Latvija" un hokeja kluba "Dinamo Rīga" vadītājs), Aigars Kalvītis (LHF prezidents), Viesturs Koziols (LHF ģenerālsekretārs) un Jānis Dzanuškāns.

Подписание договора о проведении чемпионата мира 2021 года - Sputnik Latvija
Baltkrievija un Latvija parakstīja līgumu par 2021. gada PČ hokejā rīkošanu

Pēc Kalvīša sacītā, "Hokeja akadēmija" ir federācijas meitasuzņēmums, kuram nodotas visas saimnieciskās funkcijas veiksmīgai PČ-2021 sarīkošanai. Buncis izteica cerību, ka grandiozais hokeja turnīrs saņems valsts valdības un galvaspilsētas pašvaldības atbalstu, kā arī pauda pārliecību, ka šis čempionāts atnesīs lielu peļņu, tostarp arī valstij. Pēc Bunča aprēķiniem, Latvijai vien PČ-2021 var atnest vismaz 6 miljonus eiro peļņā.

Rīgā par galveno PČ-2021 platformu kļūs "Arēna Rīga", kur vēl ir paredzēts veikt dažus papilddarbus, kurus apmaksās no LHF budžeta. Turklāt 2021. gada martā ir gaidāma ledus arēnas nodošana ekspluatācijā blakus pērn renovētajam galvaspilsētas stadionam "Daugava". Šī arēna kļūs par treniņu laukumu nākotnes turnīra komandām-dalībniecēm Rīgā.

Atgādināsim, ka pasaules čempionāts hokejā 2021 notiks divās valstīs – Latvijā un Baltkrievijā. Tiesa, galvenie turnīra mači (pusfināli un fināls) notiks Minskā, kamēr Rīgā notiks visi vienas grupas mači, kā arī divi ceturtdaļfināli.

Ziņu lente
0