Igaunijā bērniem un pusaudžiem vēlas aizliegt tetovējumus un solāriju apmeklēšanu

© Sputnik/Oksana DzadanДевушка показывает татуировку на фестивале Kubana
Девушка показывает татуировку на фестивале Kubana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā vēsta vietējās varasiestādes, atsaucoties uz starptautiskiem pētījumiem, šādas procedūras var nodarīt nelabojamu kaitējumu bērnu veselībai.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Igaunijas Sociālo lietu ministrija nosūtījusi saskaņošanai likumprojektu par iedzīvotāju veselību, kurš tostarp skar bērnu un pusaudžu labklājību, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Igaunijas iestādes preses dienestu.

Tostarp ministrijas ierēdņi piedāvā aizliegt nepilngadīgajiem taisīt tetovējumus un apmeklēt solāriju.

Jauniete. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Skolēniem Igaunijā nāksies iztikt bez čipsiem un tetovējumiem

Iestādē uzsver, ka starptautiski pētījumi liecina, ka tetovējumu tintes sastāvā var būt kancerogēnie savienojumi, un jo jaunāks ir cilvēks, kura organismā nokļūst šādas vielas, jo augstāks viņam ir onkoloģisko saslimšanu attīstības risks.

No solāriju apmeklēšanas bērnus un pusaudžus vēlas norobežot tā paša iemesla dēļ. Preses dienests vēsta, ka ministrijas vadītājs Tanels Kijks paziņoja, ka ir zinātniski pierādīts, ka šāda vieda procedūras var palielināt melanomas attīstības risku.

Iestādē uzskata, ka no varasiestāžu puses ir bezatbildīgi ļaut augošajām paaudzēm izmantot bīstamus pakalpojumus, kuri var novest pie veselības problēmām.

Tiek gaidīts, ka aizliegums stāsies spēkā no 2020. gada 1. septembra.

Ziņu lente
0