"Turēt gaišu skatu": sociālie tīkli izsmej Kariņu par mediķiem veltītu frāzi

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ieteicis jaunajiem ārstiem, kuri gatavo protesta akciju, "turēt gaišu skatu". Frāze ātri izplatījusies sociālajos tīklos un jau kļuvusi par memu.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Latvijas premjerministra Krišjāņa Kariņa novēlējums jaunajiem ārstiem - "turēt gaišu skatu" izskanēja telekanāla LNT programmā "900 sekundes".

Līdztekus Ministru prezidents atgādināja, ka nākamgad veselības aprūpes nozarei papildus paredzēti 50 miljoni eiro, bet valsts kopējais budžets sastādīs 1,2 miljardus eiro, jeb 3,6% iekšzemes kopprodukta. Politiķis atzina, ka tas ir par maz, taču esot "virziens".

Premjera frāzi "turēt gaišu skatu" sociālo tīklu lietotāji acumirklī salīdzināja ar Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva leģendāro izteikumu 2016.gada maijā.

"Naudas nav, bet jūs turieties." (c) Dmitrijs Medvedevs," – Kariņa teikto komentēja Twitter lietotāja elza.

Mazliet vēlāk viņa publicēja video – to pašu ārstu, kam Krišjānis Kariņš ieteicis "turēt gaišu skatu":

"Premjers aicinājis jaunos ārstus "turēt gaišu skatu"," bija neizpratnē Twitter apmeklētājs BlackHalt.

"Valdība - kura nepilda likumu," raksta Ziemas Ezis.

Bijusī žurnāliste Anna Kononova tāpat saskatīja paralēli ar frāzi "naudas nav, bet jūs turieties."

"Денег нет, но вы держитесь! by Latvian style. Jautājums tik, ko ar to skatu darīt pacientiem?" apjautājās Anna Kononova.

"Jauno (un ne īpaši) ārstu, kā arī skolotāju, audzinātāju, ugunsdzēsēju, policistu un visu pārējo, kuri cenšas izdzīvot šajā valsti, gaišais skats," secināja nariņa-kariņa un pievienoja daiļrunīgu raudošu kaķīšu fotogrāfiju.

Atgādināsim, ka viens no aktuālākajiem jautājumiem Kariņa valdībai, sastādot nākamā gada budžetu, bija solījums palielināt atalgojumu pedagogiem un mediķiem. Valdības saistības bija norādītas likumā, taču Ministru kabinets izvairījās no to izpildes. Lai nerastos pretrunas, Kariņš ierosināja vienkārši atcelt likumus, kuri paredzēja algu palielināšanu.

Ziņu lente
0