Nāvējoša baktērija konservos: uz laiku tiks apturēts zivju pārstrādes uzņēmums Igaunijā

© Sputnik / Alexander Piragis / Pāriet pie mediju bankasСотрудник фабрики укладывает лосось в противни для заморозки
Сотрудник фабрики укладывает лосось в противни для заморозки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zivju konservu ražotājs Igaunijā izrādījies nopietna skandāla centrā: septembrī uzņēmums saskārās ar apsūdzībām par divu cilvēku nāvi pēc uzņēmuma produkcijas patēriņa uzturā.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Igaunijas uzņēmums M.V.Wool AS uz divām dienām aptur ražošanu fabrikā Harku un veiks ražošanas telpu sterilizāciju, ņemot vērā skandālu, kas izcēlās septembrī pēc divu cilvēku nāves, ko izraisījusi bīstama baktērija pēc uzņēmuma konservu lietošanas uzturā, vēsta postimees.ee.

Baktērija, kas izraisa listeriozi, atrasta mazsālītās forelēs un auksti kūpinātā lasī. Tobrīd M.V. Wool vadītājs Mati Vetevols visu noliedza, apliecināja, ka pats lieto pārtikā minētos konservus un produkcija ir droša. Viņš uzskatīja, ka skandālā vainojami ierēdņi, kuri sapņo atbrīvoties no bīstama konkurenta un mākslīgi pārtraukt uzņēmuma darbu.

Лосось - Sputnik Latvija
Lietuvā atrastas aptuveni 80 tonnas potenciāli bīstamas zivju produkcijas

Taču vakar padomes priekšsēdētājs Mēlis Vetevols pavēstīja, ka 17.-18.oktobrī fabrika būs slēgta, tajā notiks pilnīga sterilizācija, ko kontrolēt var Veterinārā un pārtikas departamenta pārstāvji.

Telpu sterilizācijas laikā tiks izjauktas iekārtas, detaļas tiks notīrītas vismaz 83 grādu temperatūrā. Uzņēmuma pārstāvji apsolīja, ka nākotnē vērienīga tīrīšana tiks organizēta biežāk.

Vetevols atklāja, ka oktobrī paņemts 41 paraugs no virsmas un listērijas baktērija nav atrasta, tāpat kā citās analīzēs no 2019.gada 1.jūlija.

Patērētāju veselība un produkcijas drošība ir M.V. Wool priekšrocība. Tāpēc, konstatēja Vetevols, uzņēmums sadarbojas ar Veterināro un pārtikas departamentu, lai garantētu absolūtu drošību pret listēriju un turpinātu apgādāt patērētājus ar drošiem produktiem.

Veselības departamenta dati liecina, ka Igaunijā šogad fiksēti 12 listeriozes gadījumi.

Uzņēmums M.V.Wool nodarbojas ar zivju produkcijas pārstrādi, iesaiņošanu un realizāciju. Patlaban M.V.Wool produkcija tiek pārdota 7 ārvalstīs. Uzņēmuma investīcijas ražošanas modernizācijā pēdējo piecu gadu laikā sastādījušas 2,5 miljonus eiro.

Ziņu lente
0