Veselības ministres atpūta Ņujorkā izraisījusi Latvijas iedzīvotāju sašutumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministres Ilzes Viņķeles komandējums uz Ņujorku, kuru viņa nolēma apvienot ar atvaļinājumu, radījis kritikas vilni. Sociālo tīklu lietotājiem radies jautājums, ko tad viņa tur par tādu naudu darījusi.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Izrādījies, ka šī gada septembrī Ilze Viņķele, kā viens no Latvijas pārstāvjiem, devās uz ANO Ģenerālās Asamblejas 74. ikgadējo sesiju. Saskaņā ar premjerministra Krišjāņa Kariņa rīkojumu, Viņķelei tika apstiprināts komandējums no 22. līdz 24. septembrim. Savukārt uzreiz pēc komandējuma beigām, no 25. līdz 29. septembrim, Viņķelei tika piešķirts ikgadējais atvaļinājums.

Экс-министр благосостояния Латвии Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Viņķele par mediķu algu palielinājumu: nevajadzēja solīt

Avīze Kas Jauns palūdza Veselības ministriju sniegt atskaiti par to, cik nodokļu maksātājiem izmaksāja ministres divu dienu brauciens uz ASV. Noskaidrojies, ka izdevumi sastādījuši vismaz 2055,99 eiro.

Ministrei tika apmaksātas divas naktis četru zvaigžņu viesnīcā Manhetenā Hotel 48LEX New York 1240,99 eiro apmērā un aviobiļete turp un atpakaļ par 815 eiro.

Taču žurnālistiem radās aizdomas, ka Veselības ministrija slēpj informāciju par to, ka Viņķelei viesnīca tika apmaksāta ne vien komandējuma laikā, bet arī atvaļinājuma laikā, jo sešu nakšu vērtība šajā viesnīcā sakrīt ar to summu, kuru viņai apmaksāja par divām naktīm.

Šāds šaubīgs Viņķeles brauciens, sevišķi brīdī, kad mediķi ikdienas gaida algas palielinājumu, izraisīja kritikas vētru sociālo tīklu lietotāju vidū, kuri uzskata to par atklātu cinismu.

"OMG, kā tas vispār ir iespējams, ka komandējumu apvieno ar atvaļinājumu? Diezgan liels fui @KustibaPar, par valsts līdzekļiem vēl apmaksāt ceļu uz Ņujorku, lai kundze atpūstos," pauž sašutumu sabiedriskais aktīvists Kaspars Zandbergs.

"Man arī nepalika skaidre, ko viņa tur vispār dara? Kādēļ @AttistibaiPar veselības ministre @Vinkele vispār brauc uz NYC klimata samitu? Kā tas saistāms ar viņas darba pienākumiem un lauku slimnīcu slēgšanas misiju?" pievienojas neizpratnei lietotājs ar lietotājvārdu Matiss Steinerts and 96 others.

Ministre Viņķele mēģināja taisnoties, sniedzot pasākuma hipersaiti, taču uzreiz saskārās ar jaunu kritiku – šoreiz viņai atgādināja par latviešu valodas svarīgumu.

"Ja lasāt angliski un ir vēlme saprast, varat mēģināt https://un.org/pga/73/event/universal-health-coverage/," uzrakstīja politiķe, pievienojot hipersaiti.

​"Tagad Latvijas iedzīvotājiem jāzina angļu valoda? Man šķita, ka valsts valoda ir latviešu valoda, @_vvc
Ja jau solījāt atskaiti, tad, lūdzu, latviski," turpināja vārdu apmaiņas dueli ar ministri Kaspars Zandbergs, aicinot diskusijā Valsts valodas centru.

Citi komentētāji norādīja, ka ministres hipersaite satur tikai pasākuma programmu, nevis atskaiti par to, ko tieši viņa tur ir darījusi.

Ziņu lente
0