Veto tiesības: KPV LV iejauksies novadu reformā Liepājas labā

© Sputnik / Sergey MelkonovГород Лиепая
Город Лиепая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārrunu laikā par valdības veidošanu KPV LV saņēma no koalīcijas partneriem veto tiesības administratīvi teritoriālās reformas jautājumā.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. KPV LV Saeimas frakcija grasās veikt izmaiņas administratīvi teritoriālās reformas plānā, raksta BB.lv.

Esošais reformas plāns paredz apvienot pilsētu un novadu vienā pašvaldībā, savukārt KPV LV piedāvā iedalīt divās pašvaldībās Liepājas pilsētu un Lejaskurzemes novadu.

Мэр Лиепаи Янис Вилнитис  - Sputnik Latvija
Liepājas mērs ir gatavs apstrīdēt novadu reformu Satversmes tiesā

KPV LV frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens paziņoja aģentūrai LETA, ka pārrunu gaitā par valdības veidošanu partija vienojās ar koalīcijas partneriem, ka tai tiks deleģētas veto tiesības administratīvi teritoriālās reformas jautājumā.

Lēmums atbalstīt Liepāju tika pieņemts pēc tam, kad Pucens un KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, kurš iepriekš pauda nolūku apstrīdēt pilsētas apvienošanu ar apkaimes novadiem Satversmes tiesā.

Aizputes, Grobiņas, Priekules, Nīcas, Durbes, Pāvilostas, Vaiņodes un Rucavas pašvaldību vadītāji arī pauda vēlmi apvienoties Lejaskurzemes novadā bez Liepājas pilsētas.

Ziņu lente
0