Soda punkti un sods par pasažieriem Latvijas autovadītājiem

CC0 / pxhere / Навигация
Навигация - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk Latvijas autovadītājus par pārkāpumiem sodīs bargāk. Par ko tagad var saņemt soda punktus un kāds sods būs jāsamaksā.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no 8. oktobra paplašinājusi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu sarakstu, par kuriem vadītājiem tiks piemēroti soda punkti, vēsta Mixnews.lv.

Водитель с телефоном - Sputnik Latvija
Uzmanību, jūs fotografē! Latvijā sāksies autovadītāju kontrole

Par sarunām pa mobilo telefonu braukšanas laikā un vispār viedtālruņu izmantošanu atrodoties ceļā autovadītājs saņems soda punktu. Soda punkts tiks piešķirts arī par izbraukšanu uz krustojuma sastrēguma laikā un ja viņa pasažieri neizmanto drošības jostas.

Turklāt nepiesprādzētos pasažierus sodīs ar 15 eiro sodu, savukārt autovadītājam šādu pasažieru dēļ nāksies maksāt sodu no 30 līdz 70 eiro. Un, protams, viņš saņems soda punktu.

Tāpat soda punktu autovadītājs saņems par braukšanu ziemas periodā ar vasaras riepām, ja nebūs nomainījis automobiļa riepas līdz 1. decembrim.

CSDD atgādina, ka pat par sīkiem pārkāpumiem soda punkti paliek spēkā divus gadus. Savukārt par nopietniem pārkāpumiem soda punkti autovadītājiem saglabāsies piecus gadus. Ja vadītājs sakrās 16 punktus, viņš var atvadīties ar autovadītāja tiesībām. 16 soda punkti nozīmē braukšanas tiesību atņemšanu.

Ziņu lente
0