"Ja nu plīsīs": rīdzinieku šokējušas autobusa nolietotās riepas

© Sputnik / Sergey MelkonovОбщественный транспорт в Риге
Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālajā tīklā kāds modrs rīdzinieks pievērsis uzmanības Dārziņu-Juglas maršruta autobusa nolietotajām riepām.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Rīgas 31.maršruta autobusa absolūti "plikās" riepas ļoti pārsteigušas kādu rīdzinieku – viņš tās ne tikai nofotografējis, bet arī publicējis Facebook emociju pārpilnu viedokli.

Nolietotās riepas ir ļoti bīstamas – tas zināms visiem autovadītājiem. Taču nolietotas sabiedriskā transporta līdzekļa riepas nozīmē risku simtiem cilvēku. Jegors Semjonovs, fotogrāfijas autors ir sašutis: kā var iekasēt no pasažieriem 2 eiro par braucienu, iekasēt soda naudu par braukšanu bez biļetes 20-30 eiro apmērā, taču neievērot elementāru drošības tehniku?

"Kur ir cilvēku un apkārtējo drošība. Ej nu un pērc biļeti, maksā nodokli. Ar mūsu ceļiem tāds ritenis tālu netiks, plīsīs un, nedod Dievs, kaut kas notiks! Ātrumā vadītājs netiks galā! Ko jūs pēc tam teiksiet?" raksta publikācijas autors.

Īpašu sašutumu radījis fakts, ka uz autobusa bija riepu Yokohama reklāma.

Sociālā tīkla apmeklētāji atbalstīja autora sašutumu un aktīvi komentēja publikāciju, aicinot "Rīgas satiksmi" atbildēt. Tiesa, pagaidām organizācijas atbilde nav saņemta. Daži konstatēja, ka redzējuši kritiski nolietotas riepas arī neatliekamās palīdzības automašīnām.

Jāpiebilst, ka daži komentētāji aicināja reaģēt aukstasinīgāk. "Kāpēc celt paniku? Rezerves riepa stāv. Paskatieties uz diska krāsu un riepas numuru. Numuri nesakrīt, tātad riepa mainīta. Pie tam šis transports pārvietojas nelielā ātrumā un tam ir pastiprināts karkass, tātad riepa mierīgi nokļūs līdz parkam, kur to nomainīs ierastajā režīmā, lai neizjauktu grafiku, netraucētu tiem, kuri steidzas un nenoņemtu transportu no līnijas," skaidroja Aleksejs Lācis

Ziņu lente
0