Ar aizlīmētām mutēm: IZM ignorējusi krievu vecākus

© Facebook / Elizabete KrivcovaФлешмоб русских родителей у входа в министерство образования
Флешмоб русских родителей у входа в министерство образования - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos jaunajā sastāvā nav iekļauts neviens krievu vecāku ieteiktais pārstāvis. Demonstrējot protestu, aktīvisti organizēja zibakciju pie ministrijas ēkas.

RĪGA, 09. oktobris — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrija nav vēlējusies iekļaut Konsultatīvajā padomē mazākumtautību izglītības jautājumos nevienu krievu vecāku izvirzīto pārstāvi. Vēl vairāk. Viņiem netika dota iespēja piedalīties padomes sēdē pat kā klausītājiem, paziņoja Jūrmalas domes deputāte, juriste Elizabete Krivcova savā lapā Facebook.

"Toties padomē ir ierēdņi, pētnieki un 6% mazākumtautību pārstāvji – poļu kopiena, ebreju kopiena un čigānu asociācija. Nav saprotams, kur ir krievu kopiena, ukraiņi un baltkrievi.

Vārdu sakot, padome nepārstāv nevienu, un to mēs šodien viņiem paziņojām," uzrakstīja Krivcova.

Demonstrējot protestu, aktīvisti organizēja zibakciju – viņi izgāja pie ministrijas ēkas ar aizlīmētām mutēm.

Elizabete Krivcova pastāstīja Sputnik Latvija, ka līdz ar citiem vecāku pārstāvjiem uzrakstījusi lūgumu iekļaut viņu padomes sastāvā, taču atbildi nav saņēmusi. Latvijas krievu kopiena atbalstīja Krivcovas kandidatūru, taču arī viņiem neatbildēja. Atbilde netika saņemta arī uz lūgumu ļaut piedalīties sēdē kā klausītājiem.

Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos sēde notika pirmo reizi pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma. Iepriekš Latvijas Krievu skolu atbalsta asociācijas pārstāvis Konstantīns Čekušins atzīmēja, ka padome maldina sabiedrību, palīdzot ministrijai radīt diskusijas šķietamību.

Ziņu lente
0