ASV Kongresa loceklis vēsta: valsts plāno izstāties no Atvērtu debesu līguma

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСамолёт авиационного наблюдения Ту-214ОН ("Открытое небо")
Самолёт авиационного наблюдения Ту-214ОН (Открытое небо) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Pārstāvju palātas loceklis nosūtījis valsts prezidenta padomniekam nacionālās drošības jautājumos Robertam O’Braienam vēstuli, kurā aicināja Balto namu atturēties no pārsteidzīgas rīcības.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. ASV izskata iespēju izstāties no Atvērtu debesu līguma, pastāstīja Pārstāvju palātas Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Eliots Engels, vēsta RIA Novosti.

Kongresmenis nosūtījis valsts prezidenta padomniekam nacionālās drošības jautājumos Robertam O’Braienam vēstuli, kurā pauda bažas sakarā ar informāciju par to, ka Trampa administrācija izskata izstāšanos no Atvērtu debesu līguma un aicināja Balto namu atturēties no tādas "pārsteidzīgas rīcības".

Встреча самолёта Ту-154М «Ижма» в аэропорту Толмачево - Sputnik Latvija
Krievijas kara lidmašīna veikusi ASV militāro bāzu pārbaudi

Engels nenorādīja, par kādiem tieši paziņojumiem ir runa, tomēr atzīmēja, ka minētais līgums "ļauj ASV un mūsu sabiedrotajiem Eiropā sekot militārajai kustībai Krievijā".

Politiķis pauda viedokli, ka izstāšanās no šī līguma novedīs pie šķelšanās NATO.

"Cik man zināms, administrācija vēl nav sākusi būtiskas konstultācijas ar mūsu partneriem un sabiedrotajiem šajā jautājumā," viņš informēja un akcentēja, ka ASV nedrīkst atteikties no šī "svarīgā instrumenta tālākai Krievijas novērošanai".

Atvērto debesu līgumu 1992.gada 24.martā Helsinkos parakstīja 23 EDSO dalībvalstis. Krievija ratificēja līgumu 2001.gada maijā. Līguma dalībniekiem ir tiesības aplidot vienam otra teritorijas ar mērķi kontrolēt militāro darbību.

Ziņu lente
0