Kols: Latvijas uzņēmējiem jāsagatavojas Brexit

© Sputnik / Sergey MelkonovДевушка с флагами Великобритании и ЕС
Девушка с флагами Великобритании и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmējiem, kuri sadarbojas ar partneriem Lielbritānijā, nāktos pārskatīt līgumus un pacensties sameklēt alternatīvas, lai nodrošinātos.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Uzņēmējiem, kuru bizness saistīts ar Lielbritāniju, nāktos paredzēt riskus bezvienošanās Brexit gadījumam, uzskata Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, vēsta Mixnews.lv.

Politiķis brīdināja, ka bezvienošanās Brexit var negatīvi ietekmēt Latvijas attīstību, un atzīmēja: uzņēmējiem, kuri sadarbojas ar partneriem Lielbritānijā, nāktos pārskatīt līgumus un pacensties sameklēt alternatīvas, lai nodrošinātos.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Politika
Makrons: ES saskaņos viedokli Brexit jautājumā līdz nedēļas beigām

Viņš atgādināja, ka Latvija ir identificējusi nozares, ko Lielbritānijas izstāšanās no ES ietekmēs visvairāk.

Kols uzskata, ka Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona piedāvātais jaunais Brexit plāns ir pretrunīgs, jo, pēc viņa domām, dokumentā nav pietiekami liela uzmanība veltīta jautājumam par robežu ar Ziemeļīriju un muitu.

Bez tam viņš uzskata, ka Džonsona ierosinājumi ne mazākajā mērā nerisina sarežģītākos ar līgumu saistītos aspektus. Jautāts, vai iespējama izstāšanās bez vienošanās, Kols norādīja, ka nevēlas spekulēt, taču process kopumā ir neprognozējams.

Politiķis konstatēja, ka neviena puse nebūs uzvarētājos, ja vienošanās netiks panākta.

Ziņu lente
0