Ašeradens: ja Purgaili neapstiprinās amatā, Latvija nonāks "pelēkajā sarakstā"

CC BY-SA 2.0 / Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja / Министр экономики Латвии Арвилс Ашераденс
Министр экономики Латвии Арвилс Ашераденс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs valdošās koalīcijas partijas – "Attīstībai/Par!", Nacionālā apvienība un KPV LV – ir skeptiski noskaņotas attiecībā uz Santas Purgailes kandidatūru.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Jauns Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amata konkurss pietuvinās Latviju iekļaušanai starptautiskās naudas atmazgāšanas novēršanas pasākumu uzraudzības iestādes Moneyval "pelēkajā sarakstā", paziņoja "Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Konkursa komisija izvirzījusi šim amatam "Citadele" bankas valdes locekli Santu Purgaili, taču koalīcijā pietrūkst balsu viņas apstiprināšanai: trīs valdošās koalīcijas partijas – "Attīstībai/Par!", Nacionālā apvienība un KPV LV – dažādu iemeslu dēļ ir skeptiski noskaņotas attiecībā uz Purgailes kandidatūru.

Рижская телебашня - Sputnik Latvija
NEPLP vadītāja neatstās savu amatu: Kaimiņš nav gatavs "šķirties kā draugi"

Ašeradens vērtē situāciju ar Purgaili kā "ļoti nepatīkamu" un paziņo, ka viņam neesot saprotama partiju argumentācija. Turklāt, pēc viņa teiktā, starptautiskie partneri gaida FKTK vadības maiņu, un vēl viens konkurss šim amatam pietuvinās Latviju Moneyval "pelēkajam sarakstam".

Iepriekš "Sabiedrība par atklātumu "Delna" aicināja valdību neizvirzīt Purgaili FKTK vadītāja amatam, jo viņa ieņēmusi vadošos posteņus privātā sektora kredītiestādēs (no 2012. gada viņa strādā "Citadele" bankā, un patlaban ir šīs bankas valdes locekle).

Pēc "Delna" domām, FKTK padomes priekšsēdētājam jābūt neatkarīgai personai, kura spēs īstenot pārmaiņas sabiedrības interesēs un atgriezt sabiedrības un investoru uzticību Latvijas finanšu tirgum.

Ziņu lente
0