Pasauļojās pie ezera: Daugavpils mērs saņēmis vēstuli no VVC

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / Купаться не рекомендуется
Купаться не рекомендуется - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš šovasar novēlēja airētājiem uz Lielā Stropu ezera veiksmīgi noairēt un pārkāpa likumu.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) ierosinājis administratīvo lietu pret Daugavpils mēru Andreju Elksniņu par uzstāšanos krievu valodā, vēsta Gorod.lv.

Spriežot pēc vēstules, kļūst skaidrs, ka VVS veic pilsētas mēra uzstāšanās pārbaudi aizritējušajā sporta pasākumā Dragon boats, kas notika šovasar uz Lielā Stropu ezera.

Pēc pārbaudītāju domām, Elksniņš airētāju publiskajā pasākumā izteicis runu krievu valodā, un viņa rīcība ir nonākusi pretrunā ar Latvijas Satversmes preambulu.

"Valsts valodas centrs iesūtīja man "laimes vēstuli" par krievu valodas lietošanu. Izrādās, šovasar sauļojoties pie Stropu Lielā ezera esmu pārkāpis Satversmes preambulu novēlot airētājiem veiksmīgus startus," uzrakstīja Elksniņš savā Facebook lapā.

Iepriekš VVC jau ir izvirzījis pretenzijas Elksniņam par krievu valodas izmantošanu komunikācijā ar žurnālistiem, tiesa, tas bija viņa iepriekšējā pilsētas mēra termiņa laikā.

Elksniņa vietā šajā amatā nākušais Rihards Eigims, pēc VVC domām, zināja latviešu valodu nepietiekamā apjomā, taču iziet valsts valodas kursus un nokārtot eksāmenus viņš nepaspēja – deputāti nocēla viņu no mēra posteņa un atkal aizvietoja ar Elksniņu.

Ziņu lente
0