Latvijas Televīzija sarūgtinājusi Eiropas Raidorganizāciju apvienības vadītāju

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Латвийского телевидения
Здание Латвийского телевидения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Televīzijas tehniskais nodrošinājums ir stipri novecojis un nevar turēt līdzi digitālā laikmeta prasībām.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Eiropas Raidorganizāciju apvienības (ERA) ģenerāldirektors Noels Kurrans iepazinās Latvijā ar Elektronisko PSL likuma projektu, raksta BNN.

Radio Sputnik studija - Sputnik Latvija
Politika
Kas aizliedzis Latvijas sabiedriskajiem medijiem izmantot Sputnik materiālus

ERA atbalsta un palīdz nostiprināt sabiedrisko raidorganizāciju pozīcijas visā Eiropā, lai nodrošinātu stabilu sabiedrisko mediju attīstību un augstu satura kvalitāti.

Vakar Rīgas pilī prezidents Egils Levits apsprieda ar Kurranu ES regulējumu un EK darbu audiovizuālajā nozarē, sabiedrisko mediju nozīmi demokrātijas nostiprināšanas kontekstā mūsdienu globālo mediju jomā, kā arī Latvijā izveidojušos situāciju sabiedrisko mediju regulēšanas jomā un aktuālas problēmas šīs nozares likumdošanas procesā.

"Rakstiskā veidā viss izskatās ļoti labi, un vadības principi ir aprakstīti veiksmīgi, taču paliek atvērts jautājums par mediju politiku veidojošo pušu spējām un vēlmi pēc likuma pieņemšanas īstenot tajā aprakstīto dzīvē," atzina Kurrans.

Turklāt viņš norādīja, ka vājš sabiedrisko mediju finansēšanas mehānisma definējums izraisa uztraukumu.

Tāpat Kurrans neslēpa, ka ieraudzītais Latvijas Televīzijā viņu ir sarūgtinājis – tehniskais nodrošinājums ir stipri novecojis un nespēj iet līdzi digitālā laikmeta prasībām. Pēc viņa domām ir nepieciešams finansējums, lai atrisinātu šo problēmu.

Kurrans uzsvēra neatkarības principu mediju darbā – tas ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kuri ļauj šiem medijiem patiešām izpildīt viņiem uzticēto lomu demokrātiskā valstī.

Флаги у штаб-квартиры ОБСЕ в Вене - Sputnik Latvija
EDSO uzzināja, kā Latvijā aizvāc nevēlamos medijus

Prezidents apsprieda ar ERA ģenerāldirektoru dažādus Eiropas sabiedrisko mediju regulatoru modeļus, kuri garantē mediju neatkarību un kvalitatīva satura piedāvājumu sabiedrībai.

Levits un Kurrans ir vienisprātis par to, ka spēkā esošais ES regulējums mediju nozarē ir jāuzlabo, ņemot vērā izaicinājumus, kurus tostarp rada mediju korporācijas un sociālo sakaru platformas.

Sarunā prezidents uzsvēra, ka kvalitatīvi sabiedriskie mediji ir viens no pamatprincipiem Latvijas un Eiropas demokrātijā, un pateicās ERA par darbu šī labumu nesošā mērķa labā.

Ziņu lente
0