Politika

Krievijai naidīgā koalīcija gatavo EPPA jubilejas boikotu

© Photo Council of Europe/ Candice ImbertЛетняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы
Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu, Ukrainas un Gruzijas delegāciju vadītāji EPPA gatavo kopīgu deklarāciju, kurā informēs par starptautiskās organizācijas jubilejai veltīto pasākumu boikotu.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Pret Krieviju vērstā koalīcija "Baltija+ grupa" apņēmusies pieteikt boikotu visiem pasākumiem, kas noritēs Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas dibināšanas 70.gadadienas svētku ietvaros.  Par grupas valstu parstāvju kopīgās deklarācijas sagatavošanu stāsta mediji.

Izdevums bb.lv pastāstīja, ka "Baltija+ grupa" piecu valstu – Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Gruzijas delegāciju vadītāji gatavo kopīgu deklarāciju, lai informētu EPPA par to, ka tās plāno boikotēt organizācijas 70. gadadienai veltītos pasākumus.

Здание Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Latvija
Politika
"Eiropas Padome nav kafejnīca". EPPA atbildēja uz Kijevas atteikumu piedalīties sesijā

Precizēts, ka tādējādi minētā koalīcija vēlas paust savu protestu pret Krievijas delegācijas atgriešanos pie pilnvērtīga darba EPPA.

Asamblejas rudens sesija notiek Strasbūrā no 30.septembra līdz 4.oktobrim.

Tā kā sesijas programmā nav paredzēts apspriest jautājumu par Krievijas darbu EPPA, "Baltija+ grupas" delegāciju vadītāji vēlas novembrī tikties Kijevā, lai saskaņotu darbības pret Krieviju nākamajā EP sesijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Iepriekš vēstīts, ka Igaunijas delegācijas vadītāja EPPA Marija Jufereva-Skuratovska paziņoja, ka jāpievērš organizācijas dalībvalstu uzmanība ar Krieviju saistītajām problēmām.

"Mēs gribētu sadarboties ar visām dalībvalstīm, kas saprot: balsstiesību pilnvērtīgai atjaunošanai Krievijai ir jāizpilda izvirzītie noteikumi," paziņoja politiķe, runājot par mērķiem, ko sev nospraudusi Igaunijas delegācija EPPA.

Ziņu lente
0