Sergejs Lavrovs nosaucis Lietuvas ārlietu ministru par "specifisku cilvēku"

© AFP 2023 / Ilmars ZNOTINSМинистр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс
Министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs konstatēja, ka Linkēvičs jau ilgu laiku ieņem ārlietu ministra posteni, taču nebūt ne visiem izdodas saglabāt asu redzi un realitātes izjūtu.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosaucis savu kolēģi no Lietuvas Linu Linkēviču par "specifisku cilvēku", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz politiķa interviju avīzei "Kommersant".

Diplomāts atbildēja uz Lietuvas ĀM vadītāja reakciju uz Krievijas un Baltkrievijas integrācijas procesu un norādīja, ka īpaša uzmanība šim jautajumam rada pārsteigumu.

"Maskavas un Minskas tālāka integrācija it kā apdraudot Lietuvu, jo tā pietuvināšot Krieviju Lietuvas robežām. Nu, pirmkārt, mums jau tāpat ir kopēja robeža ar Lietuvu..." norādīja Lavrovs.

Krievijas ministrs uzsvēra, ka Linkēvičs ir "specifisks cilvēks", kurš jau ilgu laiku ieņem ārlietu ministra posteni, taču nebūt ne visiem izdodas saglabāt asu redzi un realitātes izjūtu.

Iepriekš Lietuvas ārlietu ministrs pavēstīja, ka Viļņa ļoti piesardzīgi vērtē Krievijas un Baltkrievijas integrācijas procesu un uzskata to par Minskas iespējamu iekļaušanu Maskavas "ietekmes sfērā". Savas bažas viņš pamatoja ar to, ka kaimiņvalsts pietuvošoties Lietuvas robežām.

Tāpat Linkēvičs pauda uzskatu, ka Viļņas pienākums esot palīdzēt Minskai saglabāt suverenitāti, "cik vien tas iespējams".

Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Politika
Gasparjans: Viļņa cenšas iebiedēt iedzīvotājus ar "okupāciju"

Līdzīgas domas par atbalstu Baltkrievijai "cīņā par neatkarību" pauda arī Lietuvas prezidents Gitans Nausēda. Viņa teikto negatīvi novērtēja Krievijas Federācijas Padomes locekļi – politiķi atgādināja, ka par pašas Baltijas valsts "neatkarību" rodas zināmi jautājumi, jo tai nav patstāvīgas politikas.

Pie tam Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzsvēra, ka nekādā gadījumā nesaraus attiecības ar brālīgo Krieviju.

Krievijas un Lietuvas attiecības pasliktinājās Baltijas valstis bijušās prezidentes Daļas Grībauskaites desmit gadus ilgās prezidentūras laikā – viņa pazīstama ar skarbiem Krievijai nedraudzīgiem izteikumiem un rusofobu viedokli. Valsts tagadējā valdība turpina minēto kursu un regulāri nāk klajā ar paziņojumiem par "Krievijas draudiem".

Maskava tamlīdzīgus pārmetumus kategoriski noliedz un apliecina savus miermīlīgos nodomus.

Ziņu lente
0