"Dari, ko gribi": Paula mazmeita pastāstīja, kā viņu audzinājis vectēvs

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasТворческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу
Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maestro Raimonda Paula mazmeita tagad dzīvo Amerikā, taču joprojām sazvanās un tiekas ar vectētiņu, tiklīdz iespējams.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Monika Pedersena, maestro Raimonda Paula mazmeita, tagad dzīvo Losandželosā un šogad jūnijā ieguva maģistra grādu kino režisēšanā un producēšanā, vēsta Tvnet.lv.

Par attiecībām ar slaveno vectēvu sieviete pastāstīja žurnālistiem. Viņa atcerējās, ka bērnībā nav sapratusi, cik pazīstams un talantīgs ir viņas vectētiņš. Viņai maestro bija "mans opa", bet mājās vienmēr bija viesu pulks un jautrība. Paaugusies Monika uzzināja, kāda ir vectēva profesija, un ļoti nobrīnījās, no kurienes viņš smeļas iedvesmu, lai radītu tik burvīgus darbus.

Pedersena atzīmēja, ka viņa pastāvīgi sazvanās ar vectēvu un cenšas tikties pēc iespējas biežāk, dāvina viens otram dāvanas. Monika piebilda, ka lieliski saprotas ar vectēvu – dažkārt pat nav vajadzīgi vārdi, pietiek ar skatienu.

​Bērnībā meitenei ļoti paticis braukāt kopā ar Paulu viesizrādēs. Īpaši viņai atmiņā iespiedusies Kuldīga. Turklāt viņa atklāja žurnālistiem, ka tās ir pavisam dažādas lietas – tas, kas notiek uz skatuves un aizkulisēs. Visvairāk viņai patīk aizkulises. Pedersena pat piebilda, ka, iespējams, reiz uzņems par to filmu.

Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls pastāstīja par "latviešu gēnu"

"Atšķirībā no manas mammas un tēta viņš ir cilvēks, kas daudz nečubinās - viņš mani vienkārši atstāj un saka: dari, ko gribi. Super!" atcerējās Monika.

Iepriekš Pauls pastāstīja žurnālistiem, kā pavadījis vasaru Latvijā. Viņš atklāja, ka paspējis apdarīt milzum daudz darbu. Vasaru viņš pavadījis Baltezerā, kur nodarbojies ar saimnieciskām lietām. No Latvijas nekur nav izbraucis, - nav bijis ne vēlmes, ne vajadzības. Taču piebilda, ka nav pieradis sēdēt bez darba.

Komponists skaidroja: ja cilvēkam ir māja, dārzs un zemes gabals, viņam tas jātur kārtībā. Tādu darbu sev sameklējis maestro. Pie tam Pauls uzskata, ka saimnieciskums latviešiem ir asinīs.

"Es domāju, ka tas mums jau ir asinīs. Pie mājas ir jābūt kaut kādai kārtībai, iestādītiem ziediem un kociņiem. Tas zināmā mērā ir latviešu gēns," pastāstīja Pauls.

Ziņu lente
0