Krimu apmeklēs liela rietumvalstu delegācija

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasВид на Ялту с горы Ай-Петри в Крыму
Вид на Ялту с горы Ай-Петри в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļu ilgā vizīte, kurā piedalās Vācija, ASV un Beļģija, paredzēta diplomātisko sakaru nostiprināšanai.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Krimā iepazīšanās vizītē ieradīsies liela delegācija no rietumvalstīm, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Krimas parlamenta Starpnacionālo attiecību un tautas diplomātijas komitejas vadītājs Jurijs Gempels pastāstīja aģentūrai, ka delegāciju veidos 22 cilvēki no Norvēģijas, Beļģijas, Holandes, ASV un Vācijas. Vizītes deklarētais mērķis – tautas diplomātijas sakaru nostiprināšana. Atzīmēts, ka vizīte ilgs līdz 6.oktobrim.

Флаги Российской Федерации, Республики Крым и крымских татар - Sputnik Latvija
Kā "atgūt" Krimu? Ukrainu aicina stāties Krievijas sastāvā

Gempels aprakstīja, ka vizītes oficiālā daļa sāksies ar Sevastopoles apmeklējumu, pēc tam notiks virkne publisko pasākumu Simferopolē. Delegāti vēlas apmeklēt arī Vernardska Krimas federālo universitāti un starptautisko bērnu centru "Artek".

Politiķis piezīmēja, ka ieplānota arī tikšanās Krimas parlamentā, vizītes Eipatorijā un Jaltā.

Iepriekš vairāku Vācijas parlamenta frakciju pārstāvji bundestāgā secināja, ka nepieciešams vājināt pret Krieviju vērstās sankcijas. Viņi atzīmēja, ka pēc piecus gadus ilgām sankcijām pienācis laiks "spert pirmo soli".

Maskavas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā un Krimā, kas atgriezās Krievijas sastāā pēc referenduma pussalā. Rietumvalstis apsūdzēja Krieviju par "iejaukšanos" kaimiņvalsts lietās un vērsa pret to sankcijas. Maskava bija spiesta spert atbildes soļus.

Pie tam Krievija ne vienu reizi vien ir uzsvērusi, ka ir neproduktīvi runāt ar to sankciju valodā, kā arī norādījusi, ka nav iesaistīta konfliktā Ukrainā un uz to nav attiecināmi Minskas protokoli, kas parasktīti situācijas noregulēšanai.

Ziņu lente
0