Atvadas no Širaka: Parīzē ieradīsies desmitiem pasaulkes valstu līderu

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasЭкс-президент Франции Жак Ширак
Экс-президент Франции Жак Ширак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Desmitiem valstu un valdību vadītāju apmeklēs Parīzi, lai atvadītos no Francijas bijušā prezidenta Žaka Širaka.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Nacionālo atvadu ceremonijā no Francijas bijušā prezidenta piedalīsies aptuveni 30 pasaules valstu līderi. Viņu vidū – arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vēsta Sputnik Igaunija.

Par Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu piedalīties sēru pasākumus informēja viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, rakstīja RIA Novosti.

Zināms, ka Vladimiru Putinu un Žaku Širaku saistīja cieņas un uzticības pilnas attiecības. Krievijas valsts vadītājs uzskatīja Širaku par īstu intelektuāli un profesoru.

Модельер Карл Лагерфельд - Sputnik Latvija
Miris pasaulslavenais modes dizainers Karls Lāgerfelds

"Uz mani ļoti nopietnu iespaidu atstāja Francijas bijušais prezidents Širaks. (..) Prezidenta postenī viņam bija savs viedoklis katrā jautājumā, viņš prata to aizstāvēt un vienmēr cienīja savu partneru viedokli," teica Putins intervijā The Financial Times.

Parīzē ieradīsies arī Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans, Itālijas prezidents Serdžio Matarella, Libānas premjerministrs Sāds Hariri, Beļģijas premjerministra v.i. Šarls Mišels, Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers un citi.

Elizejas pils informēja, ka atvadas no Žaka Širaka notiks svētdien, 29.septembrī, bēres – nākamajā dienā.

Pirmdiena, 30.septembris izsludināts par nacionālo sēru dienu, Parīzē notiks dievkalpojums, kurā piedalīsies Francijas presidents Emanuels Makrons un citu valstu līderi.

Francijas eksprezidents Žaks Širaks aizgājis viņsaulē 26.septembrī, 86 gadu vecumā. Viņš divreiz vadīja Francijas valdību, 1995.gadā izcīnīja uzvaru prezidenta vēlēšāanās un vadīja valsti līdz 2007.gadam.

Žaks Širaks rūpējās par sociāli atbildīgu ekonomisko politiku. Starptautiskajā arēnā bijušais Francijas prezidents iespeidies atmiņā ar neatkarīgu un stingru viedokli pasaules problēmu jautājumos.

Žaks Širaks tiks apglabāts Monparnasa kapos Parīzē līdzās savai vecākajai meitai Loranai.

Ziņu lente
0