Vācu mediji: Zeļenskis aizvainojis Merkeles valdību

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСъезд партии "Слуга народа" в Киеве
Съезд партии Слуга народа в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrejs Meļņiks cenšas saglābt situāciju, atzīmēja žurnālisti. Viņš apliecina, ka prezidents Zeļenskis augstu vērtē "Vācijas kanclera milzīgo personīgo ieguldījumu".

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis bijis vienisprātis ar ASV līderi Donaldu Trampu jautājumā par to, ka Vācijas kanclere Angela Merkele maz dara Ukrainas labā. Ar to viņš aizvainojis Vācijas valdību, raksta iknedēļas izdevums Spiegel.

Žurnāls vēsta, ka, par lielu neapmierinātību Berlīnei, ASV un Ukrainas prezidentu telefona sarunā ne ar vārdi netika novērtēti Merkeles diplomātiskie centieni.

"Pirmkārt, tieši Vācijas kanclere un toreizējais ārlietu ministrs Šteinmeiers darīja visu iespējamo, lai reģions nepārvērstos par kara konflikta perēkli," Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas bundestāga frakcijas līdera Rolfa Mitceniha teikto citēja RIA Novosti.

Tagad Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrejs Meļņiks cenšas saglābt situāciju, atzīmēja žurnālisti. Viņš apliecina, ka prezidents Zeļenskis augstu vērtē "Vācijas kanclera milzīgo personīgo ieguldījumu". Neskatoties uz neapmierinātību ar Zeļenski, Vācijas valdība uzskata, ka situācijā vainojama Vašingtona, norādīja Spiegel. Abu prezidentu saruna parādījusi, ka Tramps izmanto varu "savās personīgajās intersēs, savas priekšvēlēšanu cīņas intereses, kā arī pret Vāciju un Eiropu", uzskata bundestāga Ārpolitikas komitejas priekšsēdētājs Norberts Rētgens. Savukārt Mitcenihs pauda pārliecību, ka Tramps joprojām palicis uzticīgs devīzei par to, ka "labāk ir kultivēt neapmierinātību, nekā strādāt pie vispārējas partneru vienprātības un lēmumiem".

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
ASV Kongress uzsāk prezidenta Trampa impīčmenta procedūru

Iepriekš Baltais nams publicēja Trampa un Zeļenska sarunas stenogrammu, kuras dēļ ASV iniciēta prezidenta impīčmenta procedūra. Stenogramma liecina, ka Ukrainas prezidents sūkstījies Trampam: Parīze un Berlīne neievērojot pret Krieviju vērstās sankcijas. Viņaprāt, ASV atbalsta Ukrainu vairāk nekā Eiropas valstis.

Vēlāk Zeļenskis norādīja, ka uzskata par taisnīgām kritiskās piezīmes Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, ko izteicis telefona sarunā ar ASV vadītāju Donaldu Trampu.

Ziņu lente
0