Politika

"Saskaņu" Rīgas domē vadīs par korupciju aizdomās turēts deputāts

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Рижской городской думы Максим Толстой
Депутат Рижской городской думы Максим Толстой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts, kuru KNAB tur aizdomās par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, vadīs "Saskaņas" frakciju Rīgas domē.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Bijušais Rīgas tūrisma attīstības biroja loceklis, Rīgas domes deputāts Maksims Tolstojs vadīs "Saskaņas" frakciju Rīgas domē. Par to savā lapā Facebook pastāstīja frakcijas bijusī vadītāja Anna Vladova.

Jautājums par frakcijas priekšsēdētāja maiņu tika lemts piektdien, 27.septembrī "Saskaņas"darba sēdē. "Drauga un domubiedra" kandidatūru ierosināja pat Vladova. Lēmumu pamest posteni viņa pamatoja ar iecelšanu Rīgas vicemēra postenī.

Vladova atzīmēja, ka Tolstojam ir milzīga pieredze gan politiskajos jautājumos, gan pašas Rīgas domes darbā.

"Domāju, nav nepieciešams gari paskaidrot, kāpēc es pēc ievēlēšanas domes priekšsēdētāja vietnieces amatā gribu nolikt frakcijas vadītājas pilnvaras. Kā jau bija sagaidāms, frakcija Maksima Tolstoja kandidatūru atbalstīja vienbalsīgi," raksta Vladova.

Jāpiebilst, ka šī gada maijā Tolstoju aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki. Birojs ierosināja krimināllietu pret Rīgas tūrisma attīstības biroja amatpersonām.

Līdz ar Tolstoju tika aizturēta biroja valdes locekle Vita Jermoloviča un biroja vadītāja Inguna Priedīte, taču dažas dienas vēlāk ierēdņi tika atbrīvoti. RTAB valdes loceklim Guntaram Grīnvaldam kriminālprocesā nekāds statuss nav piešķirts.

Максим Толстой дегустирует готовую уху - Sputnik Latvija
Aizbraucis uz Kazaņu un nav atgriezies: kur pazudis Rīgas domes deputāts

Tika vēstīts, ka Valsts kontrole revīzijas gaitā periodā no 2016.gada 1.janvāra līdz 2018.gada 30.jūnijam konstatēja būtiskus trūkumus biedrību un fondu finansējuma plānošanā, piešķiršanā un kontrolē. VK secināja, ka ir pamats turēt aizdomās Rīgas pašvaldību par to, ka triju gadu laikā tā nelietderīgi izmantojusi vairāk nekā 20 miljonus, tostarp – arī RTAB vajadzībām.

Savukārt RTAB norādīja, ka audita laikā organizācijas darbinieki jutuši: Valsts kontroles darbinieki ieradušies ar jau gatavu negatīvu un, iespējams, politiski motivētu viedokli par RTAB darbu. Revīzija ilga aptuveni gadu, taču VK darbinieki, šķiet, neizprada, kā darbojas mūsdienu mārketings tūrisma attīstībā un kāda ir RTAB vieta tūrisma ekosistēmā, jo kontrolieri apšaubīja, vai birojs vispār ir nepieciešams.

Ziņu lente
0